Computercursussen in de bibliotheek

38 Views

Hoe werkt een computer, wat zijn veilige websites, hoe kan je iets kopen op internet en hoe gebruik je social media? In de bibliotheken van Didam en ’s-Heerenberg kan iedereen (beter) leren werken met de computer. De cursus Klik&Tik is gratis én je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om mee te doen.

Een klein groepje mensen zit in de bibliotheek van Didam met een laptop en een koptelefoon. Het is vrijdagochtend en de computercursus is net begonnen. Via een online programma met video’s, uitleg, tips én oefeningen leren de cursisten meer over een onderwerp dat zij zelf kiezen. Zo is Marian Schepers bezig met het programma over online veiligheid. “Ik maak het af en doe het programma dan nog een keer. Zo kan ik eruit halen wat er in zit.”

Marian heeft al computerervaring. Ze gebruikt computers op haar werk en ook privé om te mailen en telebankieren. Ze kwam naar de bibliotheek om net iets beter te leren werken met de computer. “Ik ontdek steeds nieuwe dingen, krijg veel goede tips en merk dat ik vrijer word.” De cursus bevalt Marian goed; je kan zelfstandig werken, maar er is ook interactie met anderen. Als je een vraag hebt, is er hulp van twee docenten. Dit zijn soms ook vragen die net niet in de online cursus aan bod komen.

Klik&Tik is iedere maandag in Bibliotheek ’s-Heerenberg (13.30 – 15.30 uur) en iedere vrijdag in Bibliotheek Didam (10.00 – 12.00 uur). Meer informatie en aanmelden in de bibliotheek of via 0316-221184.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!