Cris van Arkelen bestuurslid van ondernemersvereniging Lindus

149 Views

Hij heeft er zin in. Cris van Arkelen ziet volop uitdagingen in zijn nieuwe rol als bestuurslid van Lindus. “Lindus is een krachtige ondernemersvereniging waar naar geluisterd wordt. Ik lever graag mijn bijdrage om de rol van Lindus verder uit te bouwen.”

Cris van Arkelen (48) werd tijdens een bijzondere ledenvergadering in Het Musiater in Zevenaar door de leden van Lindus gekozen als opvolger van Hanneke Fraaije-Luising. Reden genoeg om de nieuwe bestuurder voor te stellen. Daarom spreken we enkele dagen na de extra ledenvergadering af op het kantoor van Lindus. “Nu mag ik echt vanuit de bestuurdersrol praten”, grinnikt Cris, terwijl hij plaatsneemt aan de vergadertafel. “En ik moet zeggen: dat voelt goed….”
Cris van Arkelen, getrouwd met Wanda en vader van zoon Tim (18), kent de Liemers vanuit zijn werk. Hij woont met zijn gezin in Tiel. Tijdens een gesprek tussen het Lindus-bestuur en de Rabobank-directie liet Cris zich ontvallen dat niet alleen de Rabobank Lindus graag financieel ondersteunt, maar dat men nadrukkelijk ook op andere manieren iets voor de regio zou willen betekenen. De vervolgvraag of een bestuursfunctie van Lindus iets voor hem zou zijn, werd nagenoeg meteen positief beantwoord. “Mijn spontane reactie won het van de ratio. Maar ook toen ik er wat langer over na ging denken, leek dit me een mooie uitdaging. Ik werk al dertig jaar bij de Rabobank-organisatie. Vanaf 2016 ben ik Directeur Bedrijven bij Rabobank Arnhem en Omstreken. Hier valt ook de Liemers onder. Een mooie homogene regio met prachtige bedrijven in de maakindustrie, logistiek en transport. Dat weet ik omdat ik vanuit mijn werk veel ondernemers ken. Ik heb de Liemers leren kennen als een dynamische en bedrijvige regio. Maar ook een gebied met een stuk bescheidenheid. Het ‘doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’ geldt hier nadrukkelijk.”

Secretariaat
Cris van Arkelen neemt in eerste instantie de portefeuille secretariaat over van Hanneke Fraaije, maar de kans bestaat dat er binnen het bestuur nog portefeuilles worden verschoven. “Lindus is een krachtige ondernemersvereniging. Een sterke club die er toe doet. Die overal waar het ergens om gaat wordt uitgenodigd om mee te praten. Of het nu om overheden of onderwijs gaat. Dat is een mooie constatering. Daar wil ik een bijdrage aan leveren. Ik ben een bruggenbouwer, een verbinder en iemand waar je makkelijk mee in gesprek komt. Ik wil mijn netwerk, maar ook de kennis die we bij de Rabobank hebben over de regio, markt en economie inzetten om Lindus nog nadrukkelijker op de kaart te zetten. Daarbij is het goed te vermelden dat we het als bestuur samen doen. Ik ben slechts één van de pionnen. Als team proberen we Lindus verder te brengen.”

Bron: Magazine DUS, Lindus. Foto: Jacques Kok

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!