Cultuureducatie voor komende jaren op de Zevenaarse kaart

109 Views

Deskundige cultuureducatie is van groot belang voor de ‘culturele opvoeding’ van de basisschoolleerlingen in gemeente Zevenaar. Het belang van onderwijs op het gebied van cultuur wordt onderstreept door diverse partijen, waaronder Provincie Gelderland die daarvoor provinciaal geld beschikbaar heeft gesteld. Andere partijen zijn schoolbesturen, het Element, Kunstwerk! en gemeente Zevenaar.

Op woensdag 22 november is het Convenant cultuureducatie 2017 – 2020 ondertekend door genoemde partijen. De inzet op cultuureducatie wordt door het convenant verder gestimuleerd en geeft de basisschooljeugd de mogelijkheid om kennis te maken met diverse cultuurvormen zoals theater, muziek, zang en dans.

Fotobijschrift: V.l.n.r. Pieter-Jan Buhler (Directeur-bestuurder van Stichting Proles Basisonderwijs in de Liemers), Annemarie Oerlemans (Cultuur Coördinator van Cultuurpunt Het Element), Tienke van der Werf (wethouder Cultuur c.a. bij gemeente Zevenaar) en Bert Frölich (Directeur-bestuurder van Kunstwerk! Culturele Voorzieningen in de Liemers). Op de foto ontbreekt Toon Geluk, voorzitter college van bestuur van Stichting Primair Onderwijs de Liemers).

 Foto: gemeente Zevenaar

 

 

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

1 Comment

  1. Ilona Derksen

    Wat fijn dat cultuuronderwijs in de lift zit in de Liemers! Hopelijk vergeten jullie naast theater, dans en muziek de beeldende kunst niet. Uit eigen ervaring weet ik wat dat kan opleveren in de klas! Maar ook combinaties tussen de verschillende kunstdisciplines zijn interessant om te onderzoeken. Ik denk graag mee.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).