De Hopper, het nieuwe vervoermiddel van Zozijn

81 Views

Misschien heb je hem al eens in Duiven zien rijden: de Hopper van Zozijn. Een langzaam rijdende groen-witte elektrowagen waarmee bewoners van woonlocatie De Vergert in Duiven naar hun dagbesteding en hun werk worden gereden, en waarmee samen een uitje wordt gemaakt. 

De Hopper is een veilig, comfortabel, elektrisch en duurzaam voertuig voor korte ritten in het dorp. Het dak is uitgerust met zonnepanelen die de batterij van de wagen opladen. Naast de bestuurder biedt de Hopper ruimte aan 10 passagiers of 6 passagiers in een rolstoel. De elektrowagen is nu een aantal weken naar grote tevredenheid in gebruik, vertelt Gertjan Witkamp, manager van woonlocatie De Vergert.

Met de Hopper meer vrijheid en mogelijkheden
“Tot voor kort maakten we gebruik van busvervoer. Dat was echter tijdsgebonden waardoor het minder flexibel was. Dat werkt niet bij onze cliënten die zowel een verstandelijke als een lichamelijke beperking hebben. Soms hebben ze wat meer tijd nodig of gaat een bewoner wat later in de ochtend naar de dagbesteding. Met de Hopper kunnen collega’s zelf rijden en dat geeft ons meer vrijheid en mogelijkheden. Zo kunnen we makkelijker een uitstapje met bewoners maken, bijvoorbeeld naar de kinderboerderij of samen een ijsje eten in het dorp. Het enige nadeel is dat de Hopper maar 9 km per uur rijdt, daar moeten medeweggebruikers wel bedacht op zijn.”

Graag vaker met bewoners op pad
Gertjan: “Vooral samen een uitstapje maken met de Hopper is een feestje voor onze bewoners. Maar met alleen onze eigen medewerkers kunnen we dat helaas niet zo vaak doen. We zoeken daarom vrijwilligers die een of meerdere keren per week de Hopper willen besturen en samen met begeleiders onze bewoners mee op pad willen nemen.”

Vrijwilligers gezocht voor besturen Hopper
Zit je graag achter het stuur? Geniet je ervan om een ander een leuke dag te bezorgen? Ben je geduldig en beschik je over inlevingsvermogen? Word dan vrijwilliger bij Zozijn. Neem voor meer informatie contact op met Krista Jolij, coördinerend ondersteuner bij dagbesteding De Berken, op 06 11 77 59 61 of via k.jolij@zozijn.nl.

Over Zozijn
Zozijn biedt zorg, ondersteuning en begeleiding aan kinderen en jongeren met ontwikkelingsproblemen, volwassenen met een beperking en mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Zodat zij tot bloei komen, zich kunnen ontwikkelen en mee kunnen doen in de samenleving.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!