De Liemerse vlag is gehesen

102 Views

Het is een feit. De Liemerse vlag is gehesen. En niet alleen op de plek van de uitreiking, maar ook direct bij drie gemeentehuizen. Het was de apotheose van een mooi traject.

Totaal kwamen er maar liefst 650 ontwerpen binnen. Daaruit nomineerde een jury er uiteindelijk vijf. Bijna 4.000 stemmen van Liemerse inwoners zorgden er vervolgens voor dat bij Sanne Smits uit Zevenaar letterlijk en figuurlijk de vlag uit kon. Haar inzending werd gekozen tot de nieuwe Liemerse vlag. “Ik ben best trots dat mijn vlag is uitgekozen”, zegt Sanne. “Ik woon in Zevenaar en ben geboren en getogen in Groessen. Ik voel me een echte Liemerse en dat gevoel heb ik in de vlag proberen terug te laten komen. Het rood staat voor de warmte, liefde, passie en familiebanden, kenmerkend voor deze regio.”

“En het bourgondische”, vulde wethouder Gemma Tiedink van de gemeente Duiven aan. Zij mocht als jurylid en bestuurder van de Liemerse Ambassade Sanne de bloemen en felicitaties overhandigen.

Bijna een jaar geleden werd de roep om een eigen Liemerse vlag steeds luider. Als afspiegeling van de Liemerse identiteit. Na meerdere signalen vanuit de inwoners besloot het projectteam van de regiocampagne ‘de Liemers helemaal goed!’ (DLHG) een ontwerpwedstrijd uit te schrijven. Omdat DLHG tegenwoordig deel uit maakt van de Liemerse Ambassade vond de onthulling plaats onder de vleugels van deze nieuwe organisatie.
De onlangs geïnstalleerde Liemerse Ambassadeurs Hanneke Fraaije-Luising, Charles van Ditshuizen en Pablo van Dick toonden zich bij de onthulling enthousiast. “Hopelijk zien we de vlag op veel plekken in de Liemers terug”, aldus Pablo van Dick.

De ambassadeurs overhandigden de gemeenten symbolisch de nieuwe vlag, waarna deze meteen in top ging. Bijvoorbeeld bij het gemeentehuis in Duiven. Burgemeester Huub Hieltjes: “De vlag is een krachtig symbool voor de Liemers. De Liemers is een streek om trots op te zijn. Dat mogen we met deze vlag laten zien.” Wethouder Belinda Elfrink van Zevenaar bevestigt de woorden van Huub Hieltjes. “Ik ben trots op de Liemers. We hebben hier een ongelofelijk mooi gebied met heel veel potentie.”

Wilt u de Liemerse vlag bestellen? Ga dan naar: https://www.liemerseambassade.nl/bestel-de-liemerse-vlag/

Foto’s:


1] Burgemeester Huub Hieltjes van Duiven samen met de winnares.

2] Wethouder Rob Raaijman van Westervoort hijst de vlag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3] Wethouder Nanne van Dellen van Zevenaar ontvangt de Liemerse vlag vanuit de handen van Liemerse ambassadeur Charles van Ditshuizen.

[4] De Liemerse vlag wapperend in de wind.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!