‘De oude roep’ klinkt op Fort Pannerden

19 Views

Midwinterhoornblazers luiden het nieuwe jaar in

Al een aantal jaar starten we op Fort Pannerden het nieuwe jaar met de Midwinterhoornblazers.

We zijn blij om te kunnen aankondigen dat ook in 2022 de midwinterhoornblazers weer van zich zullen laten horen. De fort-lokalen dienen als bijzondere klankkast en buiten zal de roep van de midwinterhoorn zich op zondag 2 januari verspreiden over de rivieren: Rijn, Waal en Pannerdensch Kanaal.

Midwinterhoorn blazen is een prachtige traditie die thuishoort in Oost-Nederland. Traditioneel gezien wordt er alléén geblazen tussen de eerste zondag van de Advent en Driekoningen. De blazers spelen over het algemeen om beurten en het geluid dat de hoorn voortbrengt staat ook wel bekend als ‘de oude roep’. Bijzonder is dat de klank die voortkomt uit de hoorn sterk afhankelijk is van de vorm van de originele stam. Deze bijzondere traditie is vanwege al deze facetten dan ook erkend én beschermd immaterieel erfgoed.

In het laatste midwinterhoornweekend komen immaterieel en monumentaal erfgoed samen: de midwinterhoorns sluiten 2021 voor Fort Pannerden af en luiden 2022 in. We hebben ondanks de verschillende corona-maatregelen een prachtig jaar achter de rug met onder andere de benoeming tot Unesco-werelderfgoed en de invoering van de Museumkaart. Wie weet wat ons in 2022 te wachten staat! Met de midwinterhoornblazers is het alvast een feestelijk begin.

U bent vanaf 11.00 van harte welkom om het fort te verkennen, vanaf 13.30 zijn de midwinterhoorns op verschillende plekken in én rondom het fort te hore

Aangepast openingstijden

Het fort is alle weekenden te bezoeken tussen 11.00 en 17.00. Op 25 en 26 december is het fort gesloten, vanaf dinsdag 28 december tot en met zondag 9 januari staan we weer voor u klaar. Alleen op Oudjaarsdag  en Nieuwjaarsdag en maandag 3 januari is Fort Pannerden gesloten.

Natuurlijk kunt u ook deze dagen kiezen uit ons reguliere aanbod met audiotours, kinderspeurtocht ‘Expeditie Pannerden’ en escaperoom-spel ‘Elements’. We raden u aan om uw toegangskaarten vooraf te reserveren via onze website. Kijk voor meer informatie en onze meest actuele coronamaatregelen op www.fortpannerden.eu.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!