De toekomst centraal bij Landgoed open dag.

39 Views

Op zaterdag 24 juli organiseert Landgoed Huis Sevenaer haar jaarlijkse  Landgoed open dag. Dit jaar is het thema: “een vooruitblik naar de toekomst”.
Gezondheid, natuur, kansen, gebouwen, mensen en ontwikkelingen staan deze dag centraal.

Alles met elkaar verbonden, natuur, cultuur en duurzame voedselproductie. De Landgoed open dag wordt georganiseerd samen met de exploitanten van restaurant Eet-Lokaal, B&B Huis Sevenaer en LOT Lifestyle. Allen gehuisvest in een van de vele rijksmonumenten op en van het landgoed. Het landgoed, dat normaal in verband met haar kwetsbare natuur niet vrij toegankelijk is, zet zaterdag 24 juli tussen 11:00 tot 16:00 haar poorten en deuren open. Bezoekers kunnen delen van het landgoed op eigen gelegenheid beleven. Op diverse locaties wordt inhoudelijke informatie gegeven over het verleden, het heden en de toekomst. Over klimaat en biodiversiteit, samen werken met de natuur, duurzame voedselproductie en behoud van ons monumentaal erfgoed door ontwikkeling. Over hoe alles met elkaar verbonden is.

Beleef het landgoed
Bezoekers kunnen deze dag mee op excursie naar de tuinderij. Kinderen kunnen  onder begeleiding van een ouder een puzzeltocht lopen en/of een mooie kleurplaat maken. Het ambacht van het smeden wordt gedemonstreerd. Er is een toelichting over gezonde voedselproductie en verkoop van onze biologische landgoedproducten in de historische moestuin. Men kan een kijkje nemen in de gerestaureerde panden van de exploitanten en/of een hapje en drankje nuttigen op het historische terras van Eet-Lokaal. Op de deel van de koestal vertonen we de film van het landgoed en krijgt men toelichting over de toekomst van de kasteelboerderij. Bij de info stand krijgen bezoekers het programma waarop alle locaties en tijden overzichtelijk staan vermeld. Hier kunt u tevens informatie krijgen over de mogelijkheid van het landgoed als locatie voor uw trouwshoot, (groeps)excursies, bedrijfsuitje, vrijwilligersfuncties en hoe u Vriend van het landgoed kan worden.
De Landgoed open dag wordt coronaveilig georganiseerd. Wij verwachten ook van onze bezoekers corona-veilig gedrag. Houd dus 1,5 meter afstand, was voor dat u komt uw handen en blijf thuis bij klachten. Vooraf aanmelden is niet nodig. Onze excursieleiders, tuinbazen, vrijwilligers en medewerkers heten iedereen van harte welkom en staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Kijk voor het volledige programma op onze website www.huissevenaer.nl of op onze  Facebook- en Instagram pagina. Graag tot ziens op 24 juli!

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!