vrijdag, september 29, 2023
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDoesburgDEC Liemers wil partners aan zich binden

DEC Liemers wil partners aan zich binden

Duurzaamheids Expertise Centrum (DEC) Liemers is in korte tijd een verbindende schakel geworden in de Liemers op het gebied van duurzaamheid. Er worden duurzame projecten opgezet, kennis gedeeld en verbindingen gelegd. “We gaan nu een volgende stap zetten”, zegt coördinator Wim Nabbe.

Op 19 mei werd tijdens een Lindus-bijeenkomst de campagne gelanceerd met als doel partners te vinden om nog meer projecten te kunnen uitvoeren. De kick-off vond plaats in een goedgevuld Musiater met een boeiende presentatie van hoogleraar Jan Rotmans en een speciale DEC-film.

DEC Liemers ontstond twee jaar geleden op initiatief van ondernemersvereniging Lindus, met als ultieme doel om de Liemers duurzamer te maken en met duurzame innovaties verdienmodellen te ontwikkelen. Wim Nabbe: “We zijn echt op stoom gekomen. Duurzaamheid heeft alleen een kans als er een economische combinatie kan worden gemaakt. Als het ook geld oplevert. En volgens ons is dat mogelijk. Duurzaamheid in de breedste zin van het woord loont. We hebben het niet alleen over energie, bouw en water, maar ook over samenleving, onderwijs en food & agri. We werken met z’n allen aan een energieneutrale maatschappij, waarin we niet meer afhankelijk zijn van grote energiemaatschappijen. We gaan naar een circulaire economie. De wereld verandert. Een weg terug is er niet meer!”

Het DEC Liemers heeft met inzet van tientallen vrijwilligers in het afgelopen twee jaar diverse projecten weten te realiseren en wil nog dit jaar een zelfstandige stichting worden als samenwerkingsverband van Liemerse ondernemers, overheden, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en organisaties. “Om nog meer verbindingen te leggen in de Liemers, bedrijven met elkaar te verbinden en bedrijven ook te laten profiteren van de kennis die in de projecten wordt opgedaan.”

Projecten

Het DEC Liemers initieert regelmatig nieuwe projecten. Dat gebeurt samen met bedrijven, onderwijsinstellingen en gemeenten uit de Liemers. Het vaak innovatieve resultaat wordt gedeeld met de deelnemers. Meer informatie is te verkrijgen bij coördinator Wim Nabbe van het DEC Liemers, e-mail: w.nabbe@hccnet.nl. Website: www.dec-liemers.nl.

Bron: magazine DUS, een uitgave van ondernemersvereniging Lindus.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties