woensdag, december 6, 2023
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioEvenementenDerde buitenwerkdag op biologische melkveehouderij De Klaver

Derde buitenwerkdag op biologische melkveehouderij De Klaver

Op zaterdag 10 september is de derde buitenwerkdag bij de biologische melkveehouderij De Klaver in Angerlo. Dan gaan vrijwilligers van de boerderijwerkgroep draad vrijmaken en afrastering neerzetten. Nieuwe vrijwilligers zijn welkom om te komen helpen met het onderhoud aan het landschap rondom de boerderij. De werkdag duurt van 10.00 tot 12.30 uur. Voor koffie/thee en iets lekkers wordt gezorgd. Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) begeleidt deze activiteit. Aanmelden voor de werkdag kan via slgelderland.nl/projecten/boerderijwerkgroep-de-klaver.

Aan het werk in de buitenlucht

De afgelopen twee werkdagen hebben zo’n vijftien vrijwilligers houtsingels gesnoeid en bramen verwijderd. Ook is een takkenril aangelegd, als broed- en schuilgelegenheid voor vogels. Wilbert en Astrid van de Cruijsen, eigenaren van boerderij De Klaver, willen het onderhoud van de houtsingels en struweelhagen rondom hun weilanden graag aan pakken met een vaste groep vrijwilligers. Het contact met mensen maakt het werk leuker.

Uniek bedrijf op een prachtige locatie

De Klaver is een bijzonder boerenbedrijf, gelegen op Landgoed Bingerden. Deze historische buitenplaats bestaat uit monumentale gebouwen, een landschapspark en omliggende landerijen. Wilbert en Astrid van de Cruijsen pachten een deel van de landerijen voor hun melkveehouderij. De 70 koeien en 40 stuks jongvee grazen op de kruidenrijke graslanden en ook in nabijgelegen natuurgebieden van Natuurmonumenten langs de IJssel.

Buitenwerkdagen voor bewoners in de omgeving van Angerlo

Dit is één van de buitenwerkdagen waarvoor Wilbert en Astrid bewoners uit de buurt uitnodigen. Het worden gezellige dagen waar iedereen elkaar leert kennen én wat leert over landbouw, landschap en natuur. Het doel is uiteindelijk om een groepje vrijwilligers bij elkaar te krijgen dat eens in de zoveel tijd mee wil komen helpen op de boerderij.

Aanmelden

Aanmelden voor de werkdag kan via slgelderland.nl/projecten/boerderijwerkgroep-de-klaver.

Dit is een activiteit van het Platform Natuurinclusieve Landbouw Gelderland en wordt mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties