Derde Kindermuziekweek gaat door!

85 Views

Van 9 tot 18 april a.s. vindt door heel Nederland de derde landelijke Kindermuziekweek plaats. Kunstwerk! organiseert op diverse momenten een online muziekprogramma met inspirerende lstreams van de docenten band, interactieve workshops en korte live online snuffelsessies met docent en instrument. Kinderen en jongeren (en ouders/verzorgers) kunnen tijdens de Kindermuziekweek genieten van allerlei mogelijkheden en soorten muziek.

 

Spetterende opening in Het Concertgebouw

Sinds 2019 organiseren dertien organisaties de Nationale Kindermuziekweek. Na het succes van de eerste editie kon in 2020 de week alleen online doorgaan. Dit jaar is vanwege de pandemie wederom een knallend online programma gemaakt, met hopelijk -als het mag- ook echte live concerten. De opening vindt plaats in Het Concertgebouw te Amsterdam op vrijdag 9 april a.s. met optredens van muziekhelden Unity, Het Leerorkest, leden van het Nederlands Philharmonisch Orkest en kindercomponist Daan de Swart (10 jaar), finalist van het Nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazers Ensemble.

 

Kindermuziekweek bij Kunstwerk!

Op zaterdag 10 april a.s. om 16.00 uur is de Kickoff van de Kunstwerk! Kindermuziekweek.
De Docentenband samengesteld uit docenten van Kunstwerk! speelt een aantal bekende nummers, o.a. Uptown Funk van Bruno Mars. Ook wordt er een kijkje gegeven in het repetitieproces. Daarnaast presenteert het Liemers Jeugd Orkest in een kort filmpje een succesvol afgerond project en laat de Slagwerkgroep van Kunstwerk! zien wat ze kunnen.

Het live concert en de filmpjes zijn te zien op www.kindermuziekweek.nl.

 

Digitale Workshops en live snuffelsessies
Op https://kindermuziekweek.nl/online-programma/ kun je digitale workshops volgen, zoals het zelf schrijven van een verhaal met muziek erbij, een DJ workshop of kleine muziekspelletjes met Google Chrome. Mocht je een instrument willen ontdekken, nou dat komt goed uit! Op donderdag 15 en vrijdag 16 april a.s. tussen 15.00 en 16.00 uur, kun je bij Kunstwerk! in korte snuffelsessies van 10 minuten online live kennis maken met verschillende instrumenten en docenten (koperblazers, houtblazers, strijkers, percussie & componeren). Je krijgt dan het instrument te horen en je kunt van alles aan de muziekdocent vragen. Voor deze snuffelsessies dien je je wel aan te melden, dit kan via www.liemerskunstwerk.nl/snuffelsessies.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!