Dit jaar niet op vakantie naar het buitenland? Haal de wereld in huis!

28 Views

Giulia Elena uit Italië zoekt een gastgezin in Arnhem of omgeving

Veel Nederlandse gezinnen kiezen ervoor om dit jaar niet op vakantie te gaan vanwege de coronacrisis, toch is het mogelijk om een unieke culturele ervaring te hebben zonder op vakantie te gaan. In augustus en september 2020 komen er weer verschillende buitenlandse studenten naar Nederland om een uitwisseling te volgen via het programma ‘High School Holland’ van Travel Active. Een van die studenten dit jaar is de 17-jarige Giulia Elena uit Italië. Giulia Elena zal een semester in Nederland verblijven. Lorentz Lyceum heeft aangeboden om buitenlandse studenten te ontvangen. De school hebben we dus al, nu nog een leuk gastgezin in Arnhem.

Giulia Elena werd verliefd op Nederland toen ze voor het eerst naar Amsterdam ging. Ze vindt het leuk dat iedereen in Nederland een fiets heeft, en kan ook niet wachten om elke dag naar school te fietsen.

Giulia Elena houdt van koud weer in tegenstelling tot het weer in Italië, dus in Nederland zit ze wel goed!

Giulia Elena stelt zich voor

‘’Allereerst ben ik een persoon die meer naar anderen luistert. Ik praat dan ook niet graag over mezelf tegen andere mensen. Vroeger zagen mensen mij daarom ook als terughoudend en introvert. Nu is dat anders, en vind ik het erg leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. Ik heb altijd al internationale vrienden willen maken omdat ik graag nieuwe talen leer. Ik heb buiten Engels ook Chinees, Frans en Fins geleerd.’’

Bent u geschikt als gastgezin?

Leerzaam’, ‘verrijkend’ en ‘gezellig’ zijn de woorden waarmee gastgezinnen hun ervaring als gastgezin omschrijven. ‘’Onze student voelde vanaf dag een al als onze eigen zoon’’, vertelt een van onze gastouders. Gastgezinnen zijn er in alle soorten en maten, in onze ogen kunnen alle samenstellingen van gastgezinnen een warm thuis bieden aan de studenten. Zolang u maar enthousiast bent en openstaat voor een interculturele ervaring. Tijdens het verblijf in Nederland staan de studenten en gastgezinnen onder begeleiding van een Local Coordinator van Travel Active.

Benieuwd geworden?

Wilt u Giulia Elena of een andere internationale student, een thuis bieden? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op met het High School Holland team van Travel Active. Telefoonnummer: +31 (0) 85 222 4810 of e-mail: highschoolholland@travelactive.org. Ook kunt u terecht bij Local Coordinator Marina van Zijl via marina.van.zijl@travelactive.org of bel haar op 06-34496317.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!