Doe mee aan de cursus ‘Alles van het landschap Herwen en Aerdt’

147 Views

Meer weten over aanleg en beheer van landschap en over ecologie op en om het erf? Voor inwoners van Herwen en Aerdt start op 9 oktober 2019 een driedelige cursus ‘Alles van het landschap Herwen en Aerdt’. In twee theorieavonden en een praktijkochtend leert u over het hoe en waarom van aanleg en beheer van (hoogstamfruit)bomen en struiken én over maatregelen die helpen bij het vergroten van de biodiversiteit op eigen terrein. Aanmelden voor de cursus kan via www.landschapsbeheergelderland.nl. Kijk onder het kopje Activiteiten > Levend Landschap.

De cursus wordt maakt deel uit van het project Levend Landschap Aerdt respectievelijk Levend Landschap Herwen en wordt verzorgd door Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG). Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Cursusprogramma ‘Alles van het landschap Herwen en Aerdt’
Woensdag 9 oktober 2019: Theorieavond ‘Biodiversiteit op en om het erf’ (19.30 uur – 21.30 uur)
Hoe kunt u rekening houden met de wensen van allerlei dierlijke erfbewoners wat betreft voedsel, nestgelegenheid en schuilplekken. Met speciale aandacht voor (wilde) bijen, vlinders, erfvogels en kleine zoogdieren.
Woensdag 23 oktober 2019: Theorieavond ‘Landschappelijke beplanting aanleg en beheer’ (19.30 uur – 21.30 uur)
Wat komt er kijken bij de aanplant en het bijbehorende beheer van alle relevante landschapselementen rondom Aerdt en Herwen zoals bijvoorbeeld hoogstamfruitbomen, houtsingels (vlecht)hagen en bomen. Speciale aandacht voor onderhoud hoogstamfruitbomen.
Zaterdag 9 november 2019: Praktijkochtend ‘Onderhoud landschap met speciale aandacht voor hoogstamfruit’ (9.00 uur – 12.30 uur)
Een praktijkdagdeel over onderhoud van landschapselementen afzetten en knotten en met speciale aandacht voor de noodzakelijke werkzaamheden bij hoogstamfruitbomen. Op een nader te bepalen locatie en met aandacht voor biodiversiteit.

De locatie van beide theorieavonden is Dorpshuis Aerdt, Schoolstraat 23 in Aerdt. De locatie van de praktijkochtend wordt gedurende de theorieavonden in overleg afgesproken.

Het maximum aantal deelnemers aan de cursus is 25 personen. Vol is vol. Meer informatie en aanmelden op https://landschapsbeheergelderland.nl/doe-mee-aan-de-cursus-alles-van-het-landschap-herwen-en-aerdt/.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!