Doe mee met Stokkum in het Groen (fase 2) voor een mooier buitengebied

59 Views

Bewoners van het buitengebied van Stokkum krijgen opnieuw de mogelijkheid inheemse bomen en struiken aan te schaffen voor hun eigen terrein. Het gaat hierbij om beplanting die de grote landschappelijke structuren in Stokkum versterkt, zodat dieren, vogels en planten er hun leef- en voedselgebied van kunnen maken. Aanmelden kan op www.landschapsbeheergelderland.nl onder het kopje Activiteiten > Beplantingsacties.

In 2018 is het beplantingsproject Stokkum in het Groen (fase 1) van start gegaan. Met als resultaat dat negen bewoners afgelopen februari inheemse struiken als meidoorn, liguster, hazelaar, laanbomen en hoogstamfruitbomen hebben geplant voor een mooier buitengebied van Stokkum.

Als vervolg op dit project kunnen bewoners zich aanmelden voor ‘Stokkum in het Groen (fase 2 )’. Deze tweede fase heeft als doel om grotere structuren in het landschap te realiseren, zoals bijvoorbeeld een laanbomenrij van minimaal 20 bomen, of een hoogstamfruitboomgaard van minimaal 15 stuks. U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier op https://landschapsbeheergelderland.nl/stokkum-groen-2/. In dit formulier staan ook de voorwaarden (minimale afmetingen) voor deelname genoemd. Na aanmelding voor deelname bekijkt de adviseur van SLG uw wensen voor beplanting en komt samen met u tot een beplantingsplan, waarmee u komend plantseizoen nog aan de slag kunt. U ontvangt namelijk komende winter uw bomen en struiken. Uiteindelijk maken we met elkaar het buitengebied van Stokkum nog fraaier!

Het project ‘Stokkum in het Groen (fase 2)’ wordt mogelijk gemaakt door financiering van de gemeente Montferland en de provincie Gelderland.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!