Doesburg doet mee met De Week van het geld!

31 Views

Van maandag 12 tot en met vrijdag 16 maart is het De Week van het geld. De gemeente Doesburg besteed in samenwerking met de basisscholen aandacht aan deze speciale week. Kinderen leren in deze week van alles over geld. Het thema van de Week van het geld is dit jaar: Wanneer ben je rijk? 

De gemeente Doesburg is actief op het gebied van armoedebestrijding en schulddienstverlening. Maar het voorkomen van problemen is minstens zo belangrijk. Daarom is het goed dat kinderen leren om met geld om te gaan. De Week Van het geld is daar bij uitstek geschikt voor. Wethouder Bollen zegt daarover: “Jong geleerd is oud gedaan. Dat klinkt misschien een beetje ouderwets, maar het is echt waar. Alles wat kinderen nu leren over geldzaken helpt ze om later betere keuzes te maken.“

Voorlezen, Meneer Beer en Mr. Cash op De Ooi
Veel scholen besteden aandacht aan de Week van het geld, maar op basisschool Horizon (Ooi)  is dat nog een beetje extra. De feestelijke start is maandagochtend door wethouder Bollen, die daarna de allerkleinsten voorleest. Ook zijn er speciale lessen voor alle groepen over geld met Mr. Cash. Ouders krijgen tijdens een aparte ouderbijeenkomst tips en advies over hoe zij hun kinderen leren goed met geld om te gaan.

De aftrap vindt al op vrijdag 9 maart plaats. De kinderburgemeester kondigt dan onder toeziend oog van de ‘gewone’ burgemeester de theatervoorstelling van Meneer Beer aan. De voorstelling gaat over het lenen van geld. Ook maandag met de opening is de kinderburgemeester er natuurlijk bij om de wethouder te ontvangen.

Gastlessen en andere activiteiten op school
Samen met de basisscholen biedt de gemeente Doesburg leerlingen van het basisonderwijs tijdens de Week van het Geld en daaromheen gastlessen en andere activiteiten aan. Scholen hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid aan te sluiten bij het lesmateriaal van Wijzer in Geldzaken en de gastlessen van Bank voor de Klas. Ook helpt de gemeente scholen bij het vinden van mogelijkheden om lessen over geld standaard op te nemen in het lesaanbod.

Meer informatie over de Week van het geld vindt u op: www.weekvanhetgeld.nl.

 

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).