zaterdag, december 9, 2023
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenDoesburg zoekt schatgravers en spoorzoekers

Doesburg zoekt schatgravers en spoorzoekers

Als over een tijdje de schatkamers in de kelders van Het Arsenaal gevuld raken met voorwerpen, foto’s, films en verhalen zal vooral één ding duidelijk zijn: de Doesburgse Canon, want daar hebben we het over, is een project van, voor en door Doesburgers! Als serieuze voorzet op die canon, die de geschiedenis van Doesburg gaat vertellen en verbeelden, gaat Doesburg Vertelt in oktober, de Maand van de Geschiedenis, op herhaling.

 

Op 13, 14 en 15 oktober gaan we historische voorwerpen van Doesburgers fotograferen en de verhalen die daarbij horen opschrijven. In het voorjaar van 2023 zijn die voorwerpen en verhalen te zien en te lezen in de pop-up tentoonstelling Doesburg in 36 voorwerpen.

 

Ga op onderzoek

 

HetHuisDoesburg, het team achter Doesburg Vertelt, roept Doesburgers en oud-bewoners van de stad daarom op om op onderzoek uit te gaan. Ga op ontdekkingstocht in de kelder, op zolder, in oude kasten en in stoffige fotoboeken. Snuffel nog eens goed door oude dozen met vergeten spullen. Overleg met grootmoeder of grootvader. Bel of mail met een verhuisde oom of tante, kortom: ga graven in uw eigen geschiedenis en in die van de stad!

 

Neem contact op

 

Als u bij die zoektocht een voorwerp vindt waar een mooi verhaal bij hoort, laat het ons dan weten. Maar neem ook contact met ons op als u wel een voorwerp heeft, maar nog geen verhaal. Wij nodigen u uit om in de Maand van de Geschiedenis met uw voorwerp op bezoek te komen in de kelders van Het Arsenaal. Daar zitten onze verhalenvangers en fotografen klaar om uw verhaal op te tekenen, vragen te beantwoorden en foto’s te maken.

 

HetHuisDoesburg heeft dit al eerder gedaan, tijdens DoMus, Doesburg Museumstad, in de hal van het Stadhuis. Ook toen waren er historici, specialisten, die meer konden vertellen over de ‘gevonden voorwerpen.’ Ook toen waren er fotografen die alles vastlegden. Komende oktober kunnen Doesburg en zijn inwoners opnieuw een onmisbare bijdrage leveren aan het vastleggen van de geschiedenis van hun stad.

 

 

HetHuisDoesburg vraagt daarom iedereen om mee te doen, als schatgraver en als spoorzoeker. Wie weet is uw teruggevonden historische schat straks onderdeel van Doesburg in 36 voorwerpen!

 

Heeft u iets gevonden? Stuur dan een emailbericht aan 36@doesburgvertelt.nl. HetHuisDoesburg neemt daarna contact met u op.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties