vrijdag, december 8, 2023
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenDoesburgs PVDA/Groenlinks-raadslid verder als eenmansfractie

Doesburgs PVDA/Groenlinks-raadslid verder als eenmansfractie

Het Doesburgse PvdA/GroenLinks-raadslid Mark Mol stapt op als fractievoorzitter. Hij voelde de afgelopen maanden in zijn eigen partij te weinig steun voor het volgen van activistische politiek. Mol gaat in de Doesburgse raad verder als eenmansfractie. Met de door hem opgerichte Doesburgse Klimaatalliantie wil Mol klimaatactivisme en politiek samenbrengen.

“Toen dit voorjaar de dampen van de verkiezingsstrijd waren opgetrokken, klonken er in de fractie geluiden om vooral vanuit positieve acties in de maatschappij onze invloed te laten gelden. Geen avondlange vergaderingen meer, maar actieve politiek bedrijven”, zegt Mol.  Hij komt na een half jaar echter tot de conclusie dat daar weinig van is terecht gekomen. “De fractie zit weer avonden te vergaderen over cijfers achter de komma en stukken op detailniveau door te vlooien. En dat terwijl we in de maatschappij – naast asielcrisis en energiecrisis – voor de grootste uitdaging van ons bestaan staan; namelijk het redden van het klimaat – onze aarde.”

Mol erkent dat hij daarin als fractievoorzitter het voortouw had kunnen nemen. “Dat klopt helemaal”, zegt hij. “Spijtig genoeg heb ik de afgelopen maanden binnen de fractie echter te weinig betrokkenheid, chemie en veiligheid gevoeld om daarin stappen te zetten.”

Het Doesburgse raadslid zegt bewust ervoor gekozen te hebben zijn zetel te behouden en met een eigen lijst verder te gaan. “Omdat ik me in wil zetten klimaatactivisme en politiek meer op elkaar te laten aansluiten. Dat betekent concreet dat ik klimaatpartners zoals milieugroepen, natuurbewegingen en dierenwelzijnsorganisaties wil samenbrengen in een nieuwe alliantie en ze een stem in de politiek wil geven. Eerst actie, dan de politiek. En als het niet anders kan: eerst politiek, dan de actie.”

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties