Duiven, 14 oktober 2022 Nieuwe kinderburgemeester gezocht!

11 Views

Binnenkort loopt de ‘ambtstermijn’ van de kinderburgemeester van Duiven, Elias Kemperman, af. Tot 7 november 2022 kunnen kinderen uit de gemeente Duiven zich aanmelden om voor een jaar kinderburgemeester te worden.

Burgemeester Huub Hieltjes: “Een kinderburgemeester is waardevol omdat die op hele andere ideeën komt dan ik. Daarnaast gaat de kinderburgemeester met mij mee op belangrijke momenten, zoals koningsdag en de intocht van Sinterklaas.”

De oproep luidt als volgt:

Wat vind jij belangrijk in deze gemeente? Weet jij wat er speelt in jouw buurt en op school? Wil jij laten horen wat kinderen te zeggen hebben? Pak dan nu je kans en wie weet word jij de nieuwe kinderburgemeester in de gemeente Duiven! Deze speciale functie heb je voor één schooljaar. Alle kinderen die in groep 7 zitten en in de gemeente Duiven wonen mogen meedoen!

Wat moet je kunnen als kinderburgemeester?

  • het leuk vinden om in de belangstelling te staan;
  • goed en vlot kunnen spreken;
  • beschikbaar zijn in het schooljaar van 2022 – 2023 om aanwezig te zijn bij mooie activiteiten zoals 4-mei kranslegging, carnaval, Aubade etc.;

Hoe meld je je aan?

Stuur een filmpje op van ongeveer 1.30 minuut waarin jij vertelt wie je bent, waarom je kinderburgemeester wilt worden en wat je belangrijk vindt voor Duiven. Stuur je filmpje voor 7 november naar: kinderburgemeester@duiven.nl. Zet een telefoonnummer van je ouders erbij zodat wij contact kunnen zoeken.

 

Kinderburgemeester Elias Kemperman: “Ik vond het superleuk om kinderburgemeester te zijn. Vooral koningsdag en 4 mei waren heel bijzonder. Ik heb mijn best gedaan voor speeltoestellen voor kinderen met een beperking die er heel waarschijnlijk gaan komen in Duiven. Daar ben ik heel trots op.”

 

Praktische informatie

Aanmelden kan tot 7 november 2022. De jury kiest uit alle aanmeldingen drie kandidaten. Deze drie kandidaten presenteren zich op 22 november 2022 aan de jury. De kinderburgemeester wordt op 6 december 2022 officieel benoemd door de gemeenteraad.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!