Een gevoel van geborgenheid in Didam

130 Views

Voor de rubriek De Liemers Werkt bezoeken we regelmatig een ondernemer of medewerker van een Liemers bedrijf.

Naam?
“Arjen van Kempen, getrouwd met Sanne en vader van Benthe en Timo. We wonen in Didam. Het bedrijf heeft twee vestigingen: DuFor en ACES in Zevenaar en onze productie Cumapol in Emmen.”

Bedrijf?
“In 2008 ben ik relatief klein begonnen met mijn compagnon en drie collega’s. Sindsdien zijn we flink gegroeid: inmiddels werken hier meer dan vijftig mensen en hebben we een eigen productie in Emmen. Wij ontwikkelen, produceren en verkopen kunststof granulaat, ofwel kunststof korreltjes. Dat is de grondstof voor allerlei producten, zoals verpakkingen, technische onderdelen of gebruiksvoorwerpen. De grondstoffen die wij gebruiken zijn deels gebaseerd op componenten uit aardolie, maar we werken steeds meer op basis van gerecycled materiaal. In Emmen recyclen we ongeveer twee miljoen PET flessen per dag tot korrels, die onze klanten weer gebruiken om flessen van te maken. Dat is écht volledige recycling.”

Vrije tijd?
“Dat heb ik helaas niet veel, maar ik probeer altijd tijd door te brengen met mijn gezin. Gewoon simpele dingen, zoals een stukje fietsen of even met mijn dochter spelen.”

Liemers?
“Geboren en getogen in Didam. Na zes jaar in Utrecht te hebben gewerkt, ben ik mijn bedrijf gestart in Zevenaar. De mensen in de Liemers zijn vaak erg vriendelijk en betrokken bij elkaar!”

Mooiste plekje?
“Ik krijg altijd een gevoel van geborgenheid als ik in het donker richting Didam rijd. Dan zie ik in de verte die verlichte stompe toren van de Mariakerk tegen de donkere lucht… dat vond ik vroeger als kind al mooi.”

Partners in de Liemers?
“Persoonlijk en zakelijk probeer ik altijd zoveel mogelijk lokaal te doen. Je directe omgeving wordt er een stukje beter van en je begrijpt elkaar goed als je een vergelijkbare achtergrond hebt. Het is ook nog eens duurzaam om zaken lokaal te regelen. De Liemers is hier perfect voor.”

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!