Eerste Klompenpad in gemeente Montferland is open

177 Views

Vanaf zaterdag 2 juli is er weer een nieuw Klompenpad open voor wandelaars. Het Staickheimerpad is een rondwandeling van zeventien kilometer door het heuvelachtige buitengebied van Stokkum. Wandelen over stuwwallen, door het Bergherbos, over glooiende akkers en door weilanden. Klompen aan, rugzak op en gaan! Vanwege de coronamaatregelen is er helaas geen feestelijke opening. Het Staickheimerpad, een oude naam voor Stokkum, start bij café ’t Klaphek in het dorp Stokkum, gaat onder meer door ’t Broek en het Bergherbos, langs graanakkers waar patrijzen vertoeven en langs de molen Düffels Möll en kasteel Huis Bergh.

Het nieuwe Klompenpad is onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en met medewerking van enthousiaste vrijwilligers, particuliere grondeigenaren, de gemeente Montferland en Natuurmonumenten tot stand gekomen. Het nieuwe Klompenpad maakt deel uit van een netwerk van Klompenpaden in Gelderland en Utrecht. Het is het 133ste Klompenpad en het eerste Klompenpad in de gemeente Montferland. De nieuwe wandelroute is mede gefinancierd door de Provincie Gelderland, de gemeente Montferland en de Nationale Postcode Loterij.

Wie het ook leuk vindt om de route na te lopen, kan zich melden voor de werkgroep bij Saskia Glas, via s.glas@landschapsbeheergelderland.nl.

Brochure en app
Het Staickheimerpad is gemarkeerd met rode klompjes. De brochure met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden zijn onder andere verkrijgbaar bij het startpunt ‘t Klaphek, Het Montferland, Natuurboerderij De Wittenhorst, OnsLokaal en bij de VVV’s in de regio
. Wandelaars van Klompenpaden zijn te gast op het opengestelde terrein van grondeigenaren, daarom geldt de regel dat honden verboden zijn in verband met verstoring van vee en wild. Dit is aangegeven op speciale welkomstborden bij de ingang van een terrein. Waar de route gebruik maakt van bestaande paden gelden uiteraard de heersende regels. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is ook beschikbaar via de Klompenpaden app.

Kijk voor meer informatie en een downloadbare folder op www.klompenpaden.nl of onze Facebookpagina.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!