Eerste nieuwbouwproject Elver officieel van start

77 Views

De schop is definitief in de grond, het eerste beton gestort. Vandaag gaf Elverbestuurder Irma Harmelink samen met bewoner Ilona het officiële startsein voor de bouw van een nieuwe woning in Nieuw-Wehl.

Ondanks dat de aannemer eind augustus al gestart is met de voorbereidende werkzaamheden, vindt Elver het belangrijk bij dit moment stil te staan. “We zijn heel blij dat we in het nieuw- en verbouwtraject nu daadwerkelijk aan de slag zijn. De toekomstbestendige bouw zorgt ervoor dat iedere bewoner een eigen studio (enkele een appartement) hebben. Die voorziet in voldoende individuele ruimte en eigen sanitair. Daarnaast biedt de woning nog wel de mogelijkheid voor ontmoeten in een knusse gezamenlijke woonkamer”, vertelt bestuurder Irma Harmelink.

Nieuw thuis

Het nieuwe (t)huis op het terrein in Nieuw-Wehl bestaat uit drie wooneenheden, waarvan één vervangende woonruimte biedt aan een al bestaande groep bewoners. De andere wooneenheden zijn ter aanvulling. “De vraag naar beschutte woonplekken met bewegingsruimte is er. Wij bieden in Nieuw-Wehl het complete plaatje. Dit betekent dat er naast een veilige woonplek in diezelfde omgeving ook werk, zinvolle dagbesteding, een behandelcentrum en andere faciliteiten aanwezig zijn. Dat is in deze omgeving uniek”, sluit Irma af.

Meerdere projecten

Al langere tijd is Elver bezig met de planvorming van nieuw- en herbouw. Met dit startsein maakt Elver definitief een begin met het geplande en omvangrijke her- en nieuwbouwtraject van ruim tachtig procent van haar vastgoed. Naast de bouw van de drie wooneenheden in Nieuw-Wehl, zijn ook de bouwplannen in Arnhem-Noord en Doetinchem in een ver gevorderd stadium. De verhuizing naar het voormalige Rabobank pand in Wehl staat voor begin volgend jaar op de planning.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!