Eindelijk weer feest!

238 Views

Het is weer bijna Hemelvaartsdag en dat betekend weer feest in Lobith. Schuttersgilde Excelsior viert traditiegetrouw haar schuttersfeest weer na 2 jaar afwezigheid. Na het dauwtrappen is de feesttent, en de bar, op Hemelvaartsdag in de middag geopend voor iedereen die zijn lidmaatschapskaart op wil halen of zich wil inschrijven als lid. Vrijdag begint het feest dan echt, na het afhalen van het vaandel en het proosten met de erewijn is de eerste feestavond daar.

Schuttersgilde Excelsior viert een feest voor iedereen, op vrijdag en zaterdag staat de topformatie Perfect Showband in de feesttent, op zondagmiddag is Henk Pouwels er om rondom het koningschieten er een mooi feest van te maken. Vanaf zondagavond zal Kaliber er weer zoals altijd een mooi feest van maken. Op dinsdagmiddag is er een speciaal programma voor de kinderen.

Veel is zoals het was 3 jaar geleden, gezelligheid, hapje, drankje en geweldige muziek. Wel zijn er enkele belangrijke verandering in de vereniging. Schuttersgilde Excelsior heeft een nieuwe voorzitter, John Jansen en een nieuwe commandant. Nadat Eddie Visser aan had gegeven te stoppen als commandant is Werner Burgers opgestaan om de functie te vervullen. Beide heren hebben gezonde zenuwen maar hebben alle schutters en bezoekers toegezegd er mooie dagen van te maken. Een andere verandering is dat het korps is uitgebreid met 2 dames als vendelier en 5 hofdames. Ook voor deze dames is het de eerste kermis in deze functie, het zal anders zijn maar ze hebben er veel zin in!

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!