Ensemble Ongestreken in Grote- of Martinikerk Doesburg

32 Views

Zondag 22 april neemt het ‘Ensemble Ongestreken’ de luisteraars in de Doesburgse  Grote of Martinikerk  mee in een zoektocht naar de vereniging tussen dans en dood, tussen vrolijkheid en verdriet.

‘Ongestreken’ betekent niet dat het ensemble er verfomfaaid uitziet, integendeel het uit jonge musici bestaande ensemble is een fris uitziend vernieuwend ensemble in een unieke bezetting: er ontbreken strijkinstrumenten, vandaar hun naam. Het kwintet telt een harp (Michelle Verheggen), een trombone (Matthijs van der Moolen), een fagot (Ben Zelinsky), een klarinet (Vincent Martig) en een fluit (Tirza Leenman).

De combinatie van een gemixt blaaskwartet en harp geeft eindeloos veel kleuren en klanken aan de muziek. Muziek die overigens voor het overgrote deel gearrangeerd wordt door de eigen ensembleleden Matthijs van der Moolen en Vincent Martig.

De musici ontmoetten elkaar op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar zij allen inmiddels hun studies hebben afgerond. Het repertoire van Ongestreken is breed, maar bestaat voornamelijk uit laatromantisch en twintigste eeuws repertoire.

In 2014 gaf Ongestreken haar eerste concerttour, waarin door het hele land concerten gegeven werden Inmiddels zijn het repertoire en het niveau gegroeid, mede dankzij lessen van vooraanstaande muzikanten uit de Nederlandse muziekwereld.

Op het programma van zondagmiddag staan werken van o.a. Saint-Saëns, Stravinsky en Sibelius.

Zondag 22 april  in de Grote- of Martinikerk te Doesburg om 15.30 uur.
Toegang € 15,00. Donateurs StiDoMu  € 13,00. Jongeren tot 18 jaar gratis
Kaarten via www.stidomu.nl of aan de kassa

Foto: Tim Schutte

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).