Eric Klappers nieuwe koning Schutterij Onderling Genoegen

844 Views

Eric Klappers is de nieuwe schutterskoning van schutterij Onderling Genoegen uit Duiven. Onder grote publieke belangstelling schoot hij met het 100e schot het restant van de houten vogel naar beneden. Eric koos zijn vrouw Simone als koningin. Dochter Suzanne en zoon Chris deelden direct in de feestvreugde. De familie klappers is geen onbekende binnen de schutterij. Erik is lid van het corps Lee Enfields, en een van de trekkers van de werkgroep Jeugdbeleid. Simone is vaandeldrager te paard, de kinderen vendelen bij Onderling Genoegen.

Kermismaandag is traditioneel de dag waarop het koningschieten wordt gehouden. Dit jaar waren er 3 kandidaten. Naast Eric Klappers schoten ook Mark van Loon en Paul Faber. Er werd, ondanks de harde wind die de kogelvanger af en toe liet schudden, door alle kandidaten uitstekend geschoten.

Het schuttersfeest in Duiven begon zaterdag met het jeugdkoning(in) schieten. Voor het eerst sinds de start in 2016 heeft de schutterij een Jeugdkoningin, Maybrit Bomers. Van de 5 kandidaten schoot zij met het 45e schot het restant van de vogel naar beneden.

Resultaten prijsschieten: Nol Bisseling: Kop van de vogel, Flip Janssen: Linkervleugel, Rob Verhaaf: Linkerpoot, Jens Berends: Rechtervleugel, Jorik Aarnoutse: Staart

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!