Excelsior laat partnergemeente Gemünden smullen van oeroud speculaasrecept

52 Views

LOO/ GEMÜNDEN – Muziekvereniging Excelsior uit Loo gaat volgend weekend (11, 12 en 13 oktober) op reis naar Gemünden am Main, de Duitse partnergemeente van Duiven. De muzikanten laten bij hun jumelagebezoek niet alleen muzikaal van zich horen, maar zijn ook van de partij op de lokale, drukbezochte herfstmarkt. Daar heeft de vereniging een kraam waar ze onder meer versgebakken speculaas verkoopt van Hugen de Echte Bakker uit Arnhem.

Wery Hugen, geboren en getogen in Loo, is eigenaar van het Arnhemse bakkersbedrijf. Hij komt uit een echte bakkersfamilie, zijn overgrootvader bakte eind negentiende eeuw al brood. “Op verzoek van Excelsior bakken we heerlijk speculaas volgens oeroud familierecept. Hoewel we tegenwoordig enkele moderne grondstoffen gebruiken, is de basis van het recept nog net zoals in het begin. We onderscheiden ons met de kruidenmelanges; die geven de speculaas een typische, unieke smaak. Verleden jaar nog heeft het Nederlands Bakkerijcentrum deze speculaas bekroond met een gouden predicaat.”

Speculaasverkoop voor nieuwe uniformen

Vrijwilligers en trouwe donateurs die met Excelsior mee naar Duitsland reizen, verkopen de speculaas op de herfstmarkt in Gemünden am Main. De opbrengst gaat integraal naar de jubileumactie van Excelsior: in 2023, als de muziekvereniging honderd jaar bestaat, worden de leden volledig in het nieuw gestoken. Wery Hugen: “Het is een geweldige actie. Los daarvan is Excelsior heel belangrijk voor onze gemeenschap. Als er in het dorp iets te vieren valt, dan is Excelsior er steevast bij om de muziek te verzorgen. Op deze manier willen we de vereniging ondersteunen bij het sparen voor nieuwe uniformen.”

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!