Excursie in de Vale Waard in Giesbeek

34 Views

De regiowerkgroep De Liemers van het IVN-Oude IJsselstreek houdt op zondag 8 mei om 11.00 uur een 2 uur durende excursie in de Vale Waard in Giesbeek.

De Vale Waard is een smalle uiterwaard langs de IJssel met prachtige vergezichten over het water en op de Veluwezoom. Onder de bezielende leiding van ervaren IVN gidsen gaan de deelnemers op ontdekkingstocht in dit onbekende stukje natuur in de gemeente Zevenaar. Het is altijd weer spannend wat je tegenkomt: ontluikende bloemen en planten, zingende vogels, misschien zelfs de bever dit ook hier z’n plekje heeft gevonden.

Het gebied kan op sommige plekken erg nat zijn en daarom wordt goed schoeisel en/of laarzen aanbevolen. Ook een verrekijker is geen overbodige luxe. Daarmee kun je op grote afstand toch de dieren goed bekijken. Aan deelname van deze excursie zijn geen kosten verbonden, maar een vrijwillige bijdrage wordt door IVN – De Liemers op prijs gesteld. Aanmelden is niet verplicht.

De start is om 11.00 uur vanaf de parkeerplaats van de sporthal De Panoven, Bingerdensedijk 2, 6987 EA, in Giesbeek. Voor meer informatie: Tineke Kooijman, 0313-630151.

Foto: Marijke de Both

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!