Feest in Groessen: “75 jaar vrijheid vieren we samen”

3 Views

Op zaterdag 20 november 2021

GROESSEN – Na twee keer uitgesteld te zijn gaat het nu eindelijk door. Op zaterdag 20 november in zaal Gieling te Groessen, en georganiseerd door de commissie ‘Gruosna 838’, een evenementencommissie van CV De Deurdreiers. Het is een uniek feest geïnspireerd door het grootse thema ’75 jaar vrijheid’, dat in 2020 volop aandacht kreeg. Jong en oud werd erbij betrokken, voorgelicht en bewust gemaakt van het feit dat de vrijheid, zoals we die nu kennen eigenlijk nog maar pas verworven is, en dat er geen garantie is dat het ook altijd zo zal blijven. De organisatoren onderschrijven het grote belang ervan, en willen daar ook een steentje aan bijdragen, hoe kleinschalig het ook is. Er zijn contacten gelegd met de oosterburen met als boodschap gezamenlijk een vrijheidsfeestje te vieren. Uit de Duivense partnergemeente Gemünden am Main is belangstelling getoond, met dank aan het Jumelagecomité Duiven. Hun eventuele reis naar Groessen hangt nog wel af van de geldende corona-maatregelen.

Op 20 november gaat het gebeuren met Duits- en Nederlandstalige feestmuziek. Zanger Peter Borkes neemt het Duitstalige voor zijn rekening en Ronnie Ruysdael het Nederlandstalige. De Retteketet Showband is de bindende muzikale factor.

Dankzij een aantal sponsors kan de entree tot €10,- worden beperkt. E-tickets zijn te bemachtigen via de website www.deurdreiers.nl. Kaarten zijn fysiek in een beperkte oplage te koop bij Zaal Gieling Groessen of per mail te bestellen bij penningmeester@deurdreiers.nl.

De feestlocatie is Zaal Gieling Groessen, Dorpstraat 29 in Groessen, vanaf 19:00 uur is de zaal open. De coronaregels van dat moment worden in acht genomen.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!