Feest voor de vrijwilligers van Elver

88 Views

Donderdag 27 juni was het feest voor de vrijwilligers van zorginstelling Elver in Nieuw-Wehl. Alle (400!) vrijwilligers waren uitgenodigd voor een feestavond waar zij in het zonnetje werden gezet. Tijdens deze avond werden maar liefst 17 jubilarissen gehuldigd, waarvan twee hun 40-jarig jubileum vierden.

Door de inzet, tijd en aandacht van de vrijwilligers krijgen de bewoners extra aandacht.   Coördinator Vrijwilligerswerk José Faassen: ‘Het is fantastisch voor onze bewoners dat we zoveel lieve vrijwilligers hebben. Even een stukje fietsen is soms lastig vanwege een tekort aan handen. Samen met een vrijwilliger kan dat wel. Of gezellig samen een bakje koffie drinken kan al zoveel voldoening geven.’

 

“Bewoner Johan is onderdeel van ons leven geworden”

 Jan (85 jaar) en Giny (83 jaar) Hagen zijn al 40 jaar vrijwilliger van bewoner Johan. “Johan kreeg vrijwel nooit bezoek. In 1979 zijn we als contactouder begonnen. We houden er rekening mee om Johan tenminste één keer per maand op te halen voor een gezellig dagje bij ons thuis. Johan geniet als hij weer naar ‘huis’ mag, want zo ziet hij het.” Johan: ‘Ik ga naar huis. Bij ome Jan en tante Giny is het echt thuis voor mij.”

Foto 1: Jan en Giny Hagen
Foto 2: Vrijwilligers van Elver

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!