Feestelijke opening DigiTaalPunten Lobith en Pannerden

13 Views

Het is deze week de Week van Lezen en Schrijven. Daarom worden er op woensdag 8 september a.s. in de bibliotheken in Lobith en Pannerden DigiTaalPunten geopend. Bij een DigiTaalPunt kunnen mensen informatie krijgen om beter te leren werken met de computer of te oefenen met de Nederlandse taal. Naast de feestelijke opening kunnen bezoekers op beide locaties genieten van een straattheater over laaggeletterdheid. Wethouder Nanne van Dellen zal aanwezig zijn om de DigiTaalPunten officieel te openen.

Opening DigiTaalPunten met straattheater; De opening van het DigiTaalPunt in Pannerden vindt plaats van 14.00 tot 14.45 uur in het sociaal en cultureel centrum De Cirkel. In Lobith zijn bezoekers welkom tussen 16.00 tot 16.45 uur in het gezondheidscentrum Geuzenwaard. Tijdens de openingen van de DigiTaalPunten kunnen bezoekers gratis ervaren hoe het is om moeite te hebben met lezen en schrijven. Met de Escape Room Box ga je op reis als laaggeletterde. Je gaat aan de slag met verschillende puzzels en krijg je diverse aanwijzingen hoe laaggeletterden deze zouden waarnemen. Daarnaast kunnen zij 45 minuten lang kijken naar een straattheater: “Letters zaaien, woorden kweken en zin(nen) oogsten”.

Liemers Taalhuis;  is een samenwerking tussen Kunstwerk! de Bibliotheek, Caleidoz, Mikado, Prago, ROC RijnIJssel en Stichting Lezen en Schrijven om mensen op weg te helpen met hun digitale- en taalvaardigheden. In de bibliotheken in Duiven, Westervoort en Zevenaar zijn er al taalpunten voor volwassenen te vinden. Vanaf woensdag 8 september a.s. zijn er ook in de bibliotheken in Lobith en Pannerden DigiTaalPunten te vinden.

Week van Lezen en Schrijven; vindt plaats van maandag 6 tot en met zondag 12 september en wordt georganiseerd door Stichting Lezen en Schrijven. In Nederland hebben namelijk 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon. In de gemeente Zevenaar gaat het om circa 10% van de volwassenen. Moeite hebben met lezen en schrijven heeft grote gevolgen. Het maakt mensen kwetsbaar: minder zelfredzaam, minder sociaal actief en minder gezond dan geletterde mensen.

Locatie: DigiTaalPunt Lobith: de Geuzenwaard, Markt 5, Lobith

DigiTaalPunt Pannerden: De Cirkel, Claudius Civilisstraat 3, Pannerden

Voor meer informatie over de DigiTaalPunten kan je contact opnemen met projectleider Marie-José van de Velde via mj.van.de.velde@liemerskunstwerk.nl of 0316-745680

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!