Geen kosten meer voor gratis huwelijken en geregistreerd partnerschap in gemeenten Duiven en Westervoort

134 Views

Afgelopen maandag 2 september 2019 is er een onderzoek gepubliceerd. In dit onderzoek ging het over vijf gemeenten in Nederland die kosten vragen voor een gratis huwelijk. De gemeenten Duiven en Westervoort zijn twee van deze vijf gemeenten. Beide gemeenten vinden het erg vervelend wat er is gebeurd en gaan er voor zorgen dat er in beide gemeenten echt gratis getrouwd kan worden.

Fout herstellen

Na alle persvragen hebben beide gemeenten gekeken waar het mis is gegaan. Beide gemeenten hebben de regels verkeerd geïnterpreteerd. Dit is een fout die wij hebben gemaakt en dit gaan we herstellen. Vanaf nu kunnen inwoners op de maandagochtend om 09.00 uur en om 09.30 uur in de gemeente Duiven en om 10.00 uur en 10.15 uur in de gemeente Westervoort, daadwerkelijk gratis trouwen.

Terugbetaling

Elk bruidspaar/geregistreerde partners dat toch betaald heeft voor een gratis huwelijk/partnerschap, kan het geld terug vragen. Op de websites van beide gemeenten staat een formulier onder het kopje: trouwen en geregistreerd partnerschap. Daar staat een kopje: terugbetaling gratis huwelijk of geregistreerd partnerschap. Dit formulier kunnen de bruidsparen/geregistreerde partners invullen om het geld terug te krijgen. Er gelden wel een aantal voorwaarden:

–           Elk bruidspaar/geregistreerde partners moet zich binnen vijf jaar melden bij de gemeenten om het geld terug te krijgen;

–           het geldt alleen voor een gratis huwelijk/geregistreerd partnerschap op de maandagochtend om 09.00 uur en om 09.30 uur in de gemeente Duiven en om 10.00 uur en 10.15 uur in de gemeente Westervoort en niet voor de huwelijken/geregistreerd partnerschap op de dagen maandag, buitenom de gratis tijdstippen, tot en met zondag.

De kosten voor het trouwboekje vallen niet onder de terug te vragen kosten.

Persoonlijke brief

Omdat beide gemeenten het erg vervelend vinden wat er is gebeurd, wordt alles in het werk gesteld om alle bruidsparen/geregistreerde partners te bereiken met een persoonlijke brief. In deze brief staat een uitleg met daarin de verwijzing hoe de bruidsparen/geregistreerde partners hun geld terug kunnen vragen. De brieven worden zo snel mogelijk verstuurd.


Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!