Geen wachttijden bij gynaecologen in VrouwenZorg Centrum Zevenaar

356 Views

Afgelopen najaar startten gynaecologen Alec Malmberg en Karin Middelburg een VrouwenZorg Centrum in gezondheidscentrum Lentemorgen in Zevenaar. Daar bieden zij poliklinische, planbare gynaecologische zorg, zoals menstruatie-, overgangs-, verzakkings- en incontinentieklachten en anticonceptie zorg. “Net als degynaecoloog in het ziekenhuis, maar dan met meer tijd en aandacht.” Al langer wilden Alec en Karin een gynaecologie praktijk beginnen buiten het ziekenhuis. Om zo binnen het vak meer ruimte te krijgen om de zorg te organiseren zoals ze dat zelf graag willen geven.

“Veel vrouwen vinden het juist nu prettig om bij ons terecht te kunnen. Ze hoeven dan niet naar het ziekenhuis. Bovendien kun je bij ons binnen een week terecht voor een afspraak, terwijl de wachttijden in de ziekenhuizen soms wel oplopen tot drie maanden. Op ​www.vrouwenzorgcentrum.nl​ is ons complete zorgaanbod te vinden.We ontlasten de ziekenhuizen door een deel van de niet-acute zorg aan te bieden en werken geheel volgens de richtlijnen van RIVM. Anders dan veel mensen denken, is onze zorg niet duurder dan in het ziekenhuis. Afhankelijk van je zorgverzekeraar wordt een gedeelte van de rekening door de verzekering vergoedt, het andere gedeelte van de rekening wordt door ons kwijtgescholden. Je betaalt dus geen eigen bijdrage.

”Karin: “de locatie in gezondheidscentrum Lentemorgen is fantastisch. Het is een modern ingericht centrum, waar een prettige, toegankelijke sfeer heerst. Daarnaast zitten we vlakbij onze eerstelijns collega’s, onder andere een huisarts- en verloskundigenpraktijk, maar ook bekkenbodemfysiotherapeuten, een diëtiste, en psychologenpraktijk. We zitten er nog maar net, maar nu al merken we dat de samenwerking heel prettig is en dat de lijntjes met deze collega’s veel korter zijn dan we in het ziekenhuis gewend zijn. Je loopt letterlijk even bij elkaar binnen om iets te bespreken. Dat komt de kwaliteit van zorg ten goede.”Naast de gewone gynaecologische zorg heeft Alec Malmberg speciaal aandacht voor buik- en bekkenpijn. Alec: “Elke dag doe ik mijn best om zorg af te stemmen gericht op verbeteren van de kwaliteit van leven van de vrouw. Samen kom je tot een passend behandelplan. Zorg verlenen in ons VrouwenZorg Centrum, past hier goed in. Reacties van patiënten zijn erg positief. Dat bevestigt voor ons het maatschappelijk belang van ons centrum.”

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!