Geerten van de Wetering bespeelt het Walcker-orgel in de Grote of Martinikerk

37 Views

Op donderdag 2 augustus a.s. bespeelt Geerten van de Wetering in de serie zomeravond orgelconcerten van StiDoMu het Walcker-orgel in de Grote of Martinikerk te Doesburg.

Er staan werken op het programma van Marius Monnikendam, Paul Hindemith, Hendrik Andriessen, Claude Debussy en Max Reger.

Geerten van de Wetering studeerde orgel, improvisatie, kerkmuziek en koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Na zijn mastergraad orgel studeerde hij verder in Wenen, 20e eeuwse muziek en improvisatie. Geerten is organist van de Kloosterkerk te Den Haag en dirigent van het Wassenaars Kamerkoor.  Hij heeft bijzondere interesse voor 20e eeuwse en hedendaagse muziek. Zo voerde hij concerten uit voor orgel en orkest van Francis Poulenc, Paul Hindemith en Anthon van der Horst en trad op met o.a. Cappella Amsterdam, Residentie Bach Ensembles en het Haags Matrozenkoor, waarvan hij de vaste begeleider is. Door het programmeren van bijzonder repertoire en de combinatie met andere kunstdisciplines aan te gaan zet hij zich er voor in het orgel aan een breed publiek te presenteren.

Op 20 juli j.l. heeft Geerten het Internationaal Orgelimprovisatie Concours in Haarlem gewonnen. Haarlem met de vele historische orgels is al vele jaren het podium voor het Internationaal Orgelfestival. ’s Werelds meest vooraanstaande orgelspecialisten, studenten en vele muziekliefhebbers uit binnen- en buitenland komen naar Haarlem om hun passie voor dit instrument te delen.

Geerten was niet alleen winnaar van het Improvisatie Concours, hij kreeg ook de publieksprijs voor dit concours waaraan organisten uit de hele wereld deelnamen.

Donderdagavond 2 augustus in de Grote- of Martinikerk te Doesburg om 20.00 uur.
Toegang € 12,00 en voor donateurs van StiDoMu € 10,00, tot 18 jaar vrij toegang.
Het concert duurt ongeveer een uur.
Voor en na het concert is er gelegenheid voor een kopje koffie, thee of een glas wijn.

Nadere informatie is te vinden op de website www.stidomu.nl waar ook kaarten voor de concerten zijn te bestellen.

 

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).