Gelders Opera- en Operette Gezelschap (GOOG) in het Musiater, Zevenaar

105 Views

Het GOOG doet op zondagmiddag 28 januari een concert verzorgen in het Musiater.
Aanvang: 14.30 uur.

Het GOOG is een sterk, ervaren muziektheaterkoor met brede repertoirekennis. Zij kunnen de juiste lading geven aan het karakter van het stuk, dat meestal nog onderkoelt blijft in concertante presentaties. Het GOOG biedt ook projectzangers de gelegenheid hun favoriete stuk nu eens in een theatrale setting uit te voeren. GOOG heeft de beschikking over een eigen vocaal ensemble en solisten. Deze hooggekwalificeerde amateurzangers zingen allemaal zelf de solo partijen

Onlangs heeft het GOOG met veel succes in het stadstheater Arnhem en Theater Lampegiet te Veenendaal Carmina Burana van C. Orff uitgevoerd. Het Arnhemse theater was uitverkocht en in Veenendaal waren ook behoorlijk veel bezoekers. Totaal is de Carmina voor 1000 mensen uitgevoerd. Degeen die de Carmina niet hebben gezien, krijgen nog een herkansing, het programma bevat voor de pauze een grote selectie van Carmina Burana door koor, ensemble en solisten. Solisten van het GOOG zijn: Bertil Muller, Pieter Troost, Martine Alink, Eddy Braam, Marjo Harmsen en Wilma Engelage. Het is heel uniek dat een semi professioneel koor dit met eigen solisten in kan vullen.

Na de pauze wordt er door het ensemble van het GOOG een programma gebracht met liederen van Kurt Weill en eindigen deze selectie met The Drinking Song gebracht door ons mannen ensemble.

Ook komen de opera-operette liefhebbers aan hun trekken.
Na de selectie van Kurt Weill kunt u weer luisteren naar koor- en solisten van het GOOG. Zij brengen een selectie uit La Straniera van V. Bellini, waarbij Wilma Engelage de solistische partij voor haar rekening neemt. Daarna nemen de solisten Marjo Harmsen en Roger Knoben het over met het duet “ Wer uns getraut” uit Der Zigeunerbaron.
Daarna komt een selectie uit Die Fledermaus van J. Strauss. In deze selectie doen ook twee Zevenaarse solisten mee, t.w. Loes Emmerink en Henk Serné mee.

Kaarten zijn nog verkrijgbaar bij de kassa van het Musiater. De entreekaarten zijn € 17,50 pp,

Dirigent Hans Lamers
Het concert staat onder muzikale leiding van dirigent Hans Lamers, waarbij de muzikale begeleiding in handen is van pianist Chris Kok.

Donderdag 18 januari zal er via RTV Gelderland aandacht aan het GOOG geschonken worden en kunt u vast genieten tijdens een voorproefje die ze laten zien. De opnames werden gemaakt tijdens een repetitie.

Verder kunt u meer informatie vinden op de website van het GOOG: www.goog.nl

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).