Gelderse Poort Wandeltocht

174 Views

9 en 10 juni 2018

Ook dit jaar organiseert de Stichting Toeristisch Informatie Centrum ’t Gelders Eiland te Tolkamer weer de Gelderse Poort Wandeltocht. Deelnemers kunnen kiezen uit de afstanden 5, 10, 15, 25 of 40 km lang. De geweldige natuur van het Gelders Eiland is zeker de moeite van het verkennen waard, dus kom van de bank en geniet samen met honderden anderen wandelliefhebbers van de weidse vergezichten, kersenboomgaarden, dijken en rivieren. De tocht start in Pannerden en u wandelt richting de Duitse grens waarbij u een prachtig uitzicht op de Eltenberg hebt.

In dit indrukwekkende rivierenlandschap waar de Rijn (Bylands kanaal) zich vertakt in het Pannerdens Kanaal en de Waal, wordt het gebied gekenmerkt door de vele uiterwaarden en oude rivierstrangen met slingerende dijkjes, die een uitgestrekt en betoverend uitzicht bieden. Een prachtig natuurgebied met een diverse flora en fauna, getekend door het alom aanwezige water, dat iedere wandelaar zeker zal weten te bekoren! Vergeet dus vooral uw fototoestel niet!

Het startpunt is bij Zaal De Oude Waal aan de Schoolstraat 6 in Pannerden. Starten kan beide dagen tussen 07:00 en 13:00. De kosten voor deelname bedragen € 2,50 voor leden van de wandelbond en € 3,50 voor niet leden. Medaille € 1,50 (bij voorkeur gepast betalen). U ontvangt een routebeschrijving bij het startpunt.

Kijk voor meer informatie over deze leuke wandeltocht of onze andere activiteiten ook op www.gelderseiland.nl  of neem contact op met het Toeristisch Informatie Centrum in Tolkamer, tel.0316-769024

Foto: Jannet Tigchelaar

 

 

 

 

 

 

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).