Gemeente Montferland gastheer Techniekdag de Liemers op zaterdag 6 april

133 Views

De gemeente Montferland is op zaterdag 6 april a.s. gastheer van de Techniekdag de Liemers. Dit jaar dient de gemeentewerf op bedrijventerrein Matjeskolk in Beek als locatie voor deze dag.

“De gemeente draagt graag een steentje bij aan de Techniekdag” aldus Martin Som, wethouder Economie van de gemeente Montferland.  “Ook in onze gemeente hebben ondernemers moeite met het vinden van technisch personeel”.

 De Techniekdag moet ervoor zorgen dat jongeren vroegtijdig in aanraking komen met techniek, om zo het imago van technische beroepen en opleidingen te verbeteren. De technische sector biedt volop kansen en mogelijkheden op een goedbetaalde baan. Scholen en bedrijven presenteren tijdens de Techniekdag doe-activiteiten zodat de bezoekers spelenderwijs kennismaken met de techniek.

 Door digitalisering en robotisering wordt de technische sector steeds breder. Met de toevoeging  “& Technologie”  aan het logo wil de organisatie benadrukken dat ze inhaakt op deze ontwikkeling

 De Techniekdag de Liemers op zaterdag 6 april begint  om 10.00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk. De gemeentewerf  van de gemeente Montferland is gevestigd aan de Leigraaf 9 in Beek (bedrijventerrein Matjeskolk).  Meer informatie voor bezoekers en deelnemers is te vinden op de website: techniekdag.nl/deliemers.

 Techniekdag de Liemers wordt georganiseerd door VNO NCW Midden en Lindus, de ondernemersvereniging van de Liemers. In de projectgroep zitten vertegenwoordigers van onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven: Liemers College/Technoplaza, InstallatieWerk Achterhoek Rivierenland, Kremer Installatietechniek,  Welling Bouw|Onderhoud, Kinkelder B.V. en de gemeente Montferland.

 

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!