Gemeente Westervoort verdeelt rijksgeld coronatoegangsbewijzen

8 Views

Sinds 25 september 2021 is het verplicht om voor bepaalde activiteiten een coronatoegangsbewijs te hebben. Dat geldt in de horeca, bij evenementen en in kantines van verenigingen. Vanaf 6 november 2021 zijn daar alle binnensport, kleedkamers, sportscholen en musea bijgekomen. De betrokken bedrijven, instellingen en verenigingen zijn verplicht het coronatoegangsbewijs (QR-code en ID-bewijs) te controleren.

Het kabinet heeft besloten om 45 miljoen euro te verstrekken om de controle van coronatoegangsbewijzen en identiteitsdocumenten te ondersteunen en vergemakkelijken. De gemeente Westervoort krijgt hiervan € 38.000,-. De gemeente heeft ervoor gekozen om dit bedrag ten goede te laten komen aan alle lokale partijen die met de controle op de coronatoegangsbewijzen te maken hebben.

Voor wie?
Het geld is bedoeld voor alle horecaondernemers, verenigingen, organisatoren van evenementen en sportscholen, die extra kosten hebben gemaakt voor het controleren van coronatoegangsbewijzen.

Voorwaarden

De voorwaarde is dat het gaat om kosten die gemaakt zijn voor controles van coronatoegangsbewijzen tussen 22 september 2021 en 31 december 2021. De aanvragende partij moet een bewijs aanleveren waarmee ze aantonen dat ze die kosten hebben gemaakt. Alle partijen die bij de gemeente in beeld zijn, hebben een brief gekregen met uitleg over hoe ze de kabinetsbijdrage kunnen aanvragen.

Vervolg

Na 31 januari 2022 wordt bekeken hoeveel aanvragen er zijn binnengekomen en hoe de bijdrage van het kabinet eerlijk verdeeld kan worden. Het is dus op voorhand niet zeker dat alle aanvragen volledig kunnen worden toegekend. Het kan nodig zijn om een maximumbedrag per aanvraag in te stellen.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!