Glasvezel voor adressen in buitengebied Doesburg en deel Zevenaar binnen handbereik

214 Views

CIF voegt de adressen in het buitengebied van Doesburg en een deel van Zevenaar bij de glasvezelcampagne in de Achterhoek. Dit gebied bestaat uit álle adressen in het buitengebied van Oude IJsselstreek, Doetinchem en Montferland. Vanaf 21 november kunnen de inwoners zich inschrijven voor een glasvezelabonnement. Het totale gebied bestaat door de toevoeging van de adressen in Doesburg en deel van Zevenaar uit ongeveer 5.800 adressen. CIF wil iedereen graag persoonlijk informeren over de voordelen, het aanbod en de planning. Daarom valt binnenkort een uitnodiging op de mat voor een informatieavond in de buurt.

 De inwoners van Achterhoek Zuid kunnen bij vier verschillende dienstaanbieders (Caiway, CBizz, Solcon en WeServe) terecht voor een glasvezelabonnement. Daarnaast betalen zij een vastrechtvergoeding van 12,50 euro per maand òf 1600 euro bij eenmalige afkoop. CIF heeft 50% deelname nodig om glasvezel te kunnen uitrollen. Inwoners die na de inschrijfperiode alsnog kiezen voor glasvezel, betalen de werkelijke aansluitkosten van minimaal 995, plus vastrechtvergoeding en de kosten van een abonnement.

 Markt biedt zelf oplossing voor internetproblematiek buitengebied

Piet Grootenboer, directeur Glasvezel Buitenaf: “Wij zijn heel blij dat wij de inwoners van Doesburg en een deel van Zevenaar ook een aanbod voor glasvezel kunnen doen. De campagne organiseren we in samenwerking met bewoners en gemeente. We zien daarom uit naar de samenwerking in dit deel van de Achterhoek.”

Snel internet voor een leefbaar buitengebied

Ellen Mulder-Metselaar, wethouder namens de gemeente Doesburg, is verheugd: “Snel internet is belangrijk voor de leefbaarheid in het buitengebied. Een gezin, een agrariër of recreatie ondernemer, iedereen zit te springen om een goede verbinding. Wij hebben er dan ook vertrouwen in dat de benodigde 50% gehaald gaat worden.”

Over CIF

Het Communicatie Infrastructuur Fonds beheert sinds de oprichting in 2008 het derde grootste communicatieinfrastructuurnetwerk van Nederland. Het heeft inmiddels 390.000 adressen voorzien van een aansluiting op coax- en glasvezelnetwerken. CIF is op dit moment de enige partij die op deze schaal glasvezel aanlegt in het buitengebied. Er zijn 14 glasvezelcampagnes succesvol afgerond en dit betekent dat 50.000 adressen de mogelijkheid hebben om over te stappen op glasvezel.

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).