Glasvezel in meerdere kernen Zevenaar

735 Views

Op maandag 6 april 2020 heeft de gemeente Zevenaar aanvullende afspraken gemaakt bij de eerder gesloten samenwerkingsovereenkomst met Delta Rijssen Glasvezel Investeringen B.V. Deze afspraken maken het mogelijk om in meerdere kernen van Zevenaar glasvezel aan te gaan leggen.

 

In juni 2019 sloten de gemeenten Duiven en Zevenaar al een samenwerkingsovereenkomst met deze partij die werkt onder de naam ‘Digitale Stad’. Deze overeenkomst maakte het voor Digitale Stad mogelijk om in het buitengebied van de gemeenten Duiven en Zevenaar en in de kernen Aerdt, Herwen Groessen, Loo en Spijk glasvezel aan te leggen. Nu aanvullende afspraken bij de samenwerkingsovereenkomst zijn gemaakt, staat het sein op groen voor de aanleg van snel internet voor eveneens de kernen Babberich, Lobith, Pannerden en Tolkamer.

Wethouder Hans Winter is enthousiast over deze ontwikkeling. ‘Door deze afspraken is het mogelijk geworden om in verschillende kernen glasvezel aan te leggen. Dat betekent dat het voor een grote groep inwoners van de gemeente Zevenaar mogelijk wordt om een snellere en stabielere internetaansluiting te hebben.’

Inwoners krijgen een gratis glasvezelaansluiting en kunnen op www.digitale-stad.nl informatie vinden over de aanleg van glasvezel.

Buitengebied Zevenaar

Een uitzondering hierop is het buitengebied van Zevenaar. Hoewel Digitale Stad ook in een deel van het buitengebied glasvezel heeft aangelegd, voeren zij hier niet langer actief campagne. Dit omdat Glasvezel Buitenaf hier ook glasvezel aanlegt en al overeenkomsten heeft gesloten met een aantal inwoners. Inwoners die nog geen overeenkomst hebben, kunnen zich aanmelden bij de partij van hun keuze.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!