Glasvezelaanleg Achterhoek-Zuid bereikt Montferland

508 Views

Vanochtend is de eerste schop in de gemeentegrond van Montferland gezet voor het glasvezelnetwerk van Achterhoek Zuid. Wethouder Walter Gerritsen en directeur van Glasvezel buitenaf Piet Grootenboer voerde samen de eerste graafhandeling uit. Dit gebeurde aan de Hoge Veldweg in Vethuizen. Bij het moment waren ook ambassadeurs en aannemer BAM aanwezig.

 

Wethouder op de tractor

Op een oldtimer tractor kwamen wethouder Gerritsen en Piet Grootenboer door de sneeuw aangereden. De wethouder, tevens boer van beroep, zat achter het stuur. Gerritsen weet als melkveehouder hoe belangrijk glasvezel voor het buitengebied van een plattelandsgemeente zoals Montferland is. “Voor zowel bedrijven als bewoners van het buitengebied is glasvezel essentieel. Door de geweldige samenwerking tussen de gemeente, Glasvezel buitenaf, maar zeker ook onze ambassadeurs zijn we tot dit mooie startmoment gekomen,” aldus de wethouder.

Piet Grootenboer, directeur van Glasvezel buitenaf, is blij met de vooruitgang in de regio Achterhoek Zuid. Hij licht toe: “De aanleg in deze regio komt nu echt in een stroomversnelling. Bijna 70% van de inwoners van het buitengebied koos tijdens de campagne in Achterhoek Zuid voor glasvezel. Die mensen verdienen snel een aansluiting.”

 

Planning

Aannemer BAM heeft vanaf februari extra graafploegen beschikbaar in het gebied. Volgens de huidige planning is het hele gebied ongeveer in november 2019 aangesloten. In totaal worden er bijna 2000 huishoudens aangesloten via de verdeelpunten op de gemeentegrond Montferland.

 

Meer informatie

Meer informatie, ook over de planning van de aanleg, is beschikbaar ophttps://www.glasvezelbuitenaf.nl/deelgebied/achterhoekzuid/. Bewoners kunnen voor vragen over de aanleg van glasvezel in hun gebied door Glasvezel buitenaf contact opnemen met de klantenservice, via 088-7585800.

 

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!