Gratis cadeaubon ter waarde van € 70,- voor energiebesparende maatregelen

4 Views

In de gemeente Zevenaar worden mooie stappen gezet op het gebied van duurzaamheid. Uiteraard is het ook belangrijk dat inwoners betaalbaar en prettig kunnen wonen. Steeds meer huishoudens gaan aan de slag met energie besparen. Kleine maatregelen kunnen al een behoorlijke besparing opleveren. In samenwerking met ‘Regionaal Energieloket’ wordt vanaf deze week een duurzaamheidsactie aangeboden vanuit de Regeling Reductie Energieverbruik Woningen (RREW). Inwoners krijgen een gratis cadeaubon ter waarde van € 70,- voor energiebesparende maatregelen. De regeling wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties (BZK).

Gratis cadeaubon van € 70,-

Inwoners van de gemeente Zevenaar ontvangen per brief een gratis cadeaubon die zij kunnen gebruiken om voor € 70,- energiebesparende producten aan te schaffen bij één van de deelnemende webshops of een lokale bouwmarkt in de buurt. Denk bijvoorbeeld aan ledlampen, een waterbesparende douchekop of tochtstrips. De voorwaarden van de actie staan vermeld in de brief. Op www.regionaalenergieloket.nl/zevenaar/cadeaubon is ook meer te lezen over de actie. Voor de cadeaubonnen is een bedrag van € 191.039,- beschikbaar, wat betekent dat hiermee 2.729 bonnen à €70,- kunnen worden verzilverd. Zowel huurders en eigenaar-bewoners ontvangen een cadeaubon. Het budget is beperkt; inwoners krijgen het advies om niet te lang te wachten met het verzilveren van de bon (op=op). In de communicatie met de huurders werkt de gemeente nauw samen met de woningcorporaties Baston Wonen, Plavei en Vryleve.

Energieloket Zevenaar

Inwoners die willen weten op welke wijze zij thuis energie kunnen besparen, kunnen terecht op www.regionaalenergieloket.nl/zevenaar. Op de site staan handige tips voor energiezuinig wonen en zeer regelmatig worden er online webinars aangeboden om inwoners op weg te helpen. Zo is er op 8 december 2021 (om 16.00 uur) een online informatieavond, speciaal voor huurders. Thema: ‘Energie besparen als huurder: waarom en hoe?’.

Energiecoaches

Via het Energieloket Zevenaar kan ook een gratis afspraak worden gemaakt met één van de acht energiecoaches in de gemeente Zevenaar. De coaches komen thuis langs om de mogelijkheden van energiebesparing door te spreken.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!