Groenmarkt op De Ziep voor Giro 555

171 Views

Donderdag 28 april werd op VSO De Ziep in Didam een Groenmarkt op het schoolplein gehouden. Met zelfgemaakte flyers nodigden de leerlingen de buurt, ouders/verzorgers en stagebedrijven uit. Verschillende regionale bedrijven waren vertegenwoordigd met een kraam. Het cateringteam van De Ziep zorgde voor een heerlijk hapje en drankje. Leerlingen verkochten zelfgemaakte insectenhotels, zelfgekweekte planten en prachtige groene kunst, zoals droogbloemen op canvas en kleurrijk beschilderde stenen. De opbrengst van de Groenmarkt is naar Giro 555 gegaan; aan het eind van de middag was er bijna €1000,- omgezet!

De Ziep

Op De Ziep volgen ongeveer 120 leerlingen voortgezet speciaal onderwijs. Onze leerlingen hebben een speciale hulpvraag en extra behoefte aan structuur en veiligheid. We stemmen ons onderwijs en de praktijk af op de wensen, behoefte en mogelijkheden van de leerling.  De leerlingen volgen theoretische en praktische vakken, en lopen binnen en buiten de school verschillende stages.

In actie voor Oekraïne

Onderwijsondersteuner Tim Kämper is aan het woord: “Als school vinden we het ook belangrijk dat onze leerlingen zich inzetten voor een Goed Doel. De leerlingen waren direct enthousiast om geld op te halen voor Oekraïne. Zij volgen ook het nieuws en zien wat er in Oekraïne gebeurt. De leerlingen hebben hard gewerkt en veel spullen gemaakt om te verkopen. De afgelopen periode mochten ouders vanwege corona niet in de school komen. Gelukkig mocht de school weer ‘open’, en lieten de bezoekers blijken de weg naar De Ziep nog goed te kennen, want de Groenmarkt werd drukbezocht”.  Directrice Margot Kleinpenning vertelt: “Sommige ouders zijn twee jaar niet op school geweest. Onze leerlingen vinden het leuk om te laten zien wat er te koop is. We kunnen de gemiste tijd en ervaringen van de lockdowns niet meer inhalen. Maar we kunnen wel onze leerlingen extra verbredende en verdiepende ervaringen aanbieden. Dan kan dankzij de NPO-gelden van de overheid. Tim help het team met het opzetten van allerlei activiteiten en excursies, bijvoorbeeld met workshops wilgen knotten en bloemschikken. Ook hebben klassen boerderijen bezocht om de verbinding van theorie met praktijk te maken. Nu sluiten we het project ‘groen’ af met de Groenmarkt, waaraan schoolbreed is bijgedragen. We maken er een mooi rond bedrag van en doneren € 1000,-  op Giro 555. We zijn enorm trots op het resultaat ”.

Wilt u meer weten over onze school? Neem dan eens een kijkje op www.deziep.nl.

foto: Leerling Sterre helpt mee met het opbouwen van de Groenmarkt

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!