Groessen buigt zich over dorpshart

147 Views

Er worden de komende jaren woningen gebouwd in het centrum van Groessen. Daar hoort een nieuw dorpshart bij en daarom wordt er op zaterdag 16 oktober tussen 14 en 18 uur een inspiratiemiddag gehouden in en rond de Andreaskerk en het Schuttersplein. Iedereen wordt uitgedaagd mee te denken.

Vanuit de jaren geleden vastgestelde dorpsvisie zijn er al kaders vormgegeven voor het nieuwe dorpshart waar veel groen in terug zal komen. “Nu is het zaak om samen met de Groessense gemeenschap inspiratie op te doen om de kaders verder in te vullen”, vertelt Tjerk Holland namens de commissie Dorpshart Groessen die tekent voor de organisatie van de dag.
Het nieuwe dorpshart moet ruimte bieden voor plezier en ontspanning. Natuurlijk blijft er ruimte voor de jaarlijkse kermistent. “Het is belangrijk dat Groessen meedenkt zodat we een invulling krijgen die gezamenlijk gedragen wordt. Daarom hopen we dat we veel belangstellenden kunnen verwelkomen op 16 oktober. Ook kinderen zijn welkom om hun creativiteit te tonen. Wij zorgen voor sstoepkrijt, maar ook voor een springkussen. Het wordt een gezellige en inspirerende middag met een hapje en drankje. Die hopelijk mooie ideeën oplevert.”

De commissie Dorpshart Groessen is opgericht door Dorpsraad Groessen. De commissie zet zich in voor de herstructurering van het Schuttersplein, een opdracht van, voor en door het dorp. Dit doet de commissie met ondersteuning van de gemeente Duiven. Tjerk Holland “Wij hebben de intentie om de hele dorpskern, met ook de ruimte rondom de kerk en de koepelweide, hierbij te betrekken. Dit alles met het doel om een fraai dorpshart voor Groessen waar het goed toeven is en waar plaats is voor ontmoeting.”

In een filmpje worden de inwoners omgeroepen om mee te denken. De middag gaat niet over de bouwplannen Onder de Toren.

Meer informatie op: https://www.facebook.com/DorpsraadGroessen

Foto:
Dronebeeld Dorpshart Groessen, Sjoerd Geurts

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!