Hallo Bandoeng! is een zoektocht naar identiteit

66 Views

Op veler verzoek speelt Loulou Rhemrev op zaterdag 10 juli om 20.00 uur opnieuw haar voorstelling Hallo Bandoeng! Rhemrev graaft in deze voorstelling in haar familiegeschiedenis op zoek naar antwoorden op vragen die haar leven beheersen.

Radio Kootwijk vormde sinds 1929 de basis voor gesprekken met Nederlands-Indië. Mensen die dachten hun dierbaren nooit meer te zullen horen, hadden plots rechtstreeks contact. Twee verschillende werelden werden in enkele minuten verbonden door de lucht, in golven en trillingen die 12.000 kilometer moesten overbruggen. Maar als de berichten door een oorlog worden verstoord resteren radiostilte en onbeantwoorde vragen. De familie van de actrice heeft 300 jaar in Nederlands-Indië gewoond en is na de oorlog naar Nederland gevlucht. Rhemrev: ‘ Wat is dat dan, Indisch zijn? Bepaalt de Indische erfenis mijn identiteit? Wat heb ik meegekregen? Ik voel de oorlog van mijn familie in mij. Een oorlog die ik niet heb meegemaakt. Ik voel ook een band met een land dat niet meer bestaat.’

 

Zaterdag 10 juli | Hallo Bandoeng! | Toegang  € 17,50

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!