Harry Ankoné voorzitter gloednieuwe Liemerse Ambassade

419 Views

De Liemerse Ambassade is een feit. Op woensdag 2 september vond bij Van der Valk in Duiven de oprichting van de stichting Liemerse Ambassade plaats. Het nieuwe bestuur bestaat uit vertegenwoordigers vanuit ondernemers, overheid en onderwijs.

Het was een vanwege corona sobere bijeenkomst met desondanks een feestelijk tintje. De kersverse voorzitter knipte een Liemers lintje door, er werd een Liemerse Ambassade-gebakje geserveerd en nog belangrijker, er kwamen ambitieuze plannen op tafel.
Notaris Henk van Ramshorst had de eer om de oprichtingsakte voor te lezen, waarna de nieuwe bestuurders hun handtekening plaatsten. Het eerste bestuur van de Liemerse Ambassade bestaat uit voorzitter Harry Ankoné (directeur Van Hall Larenstein), Belinda Elfrink (wethouder gemeente Zevenaar), Gemma Tiedink (wethouder gemeente Duiven), Rob Raaijman (wethouder gemeente Westervoort), Henk Dekker (voorzitter Lindus), Fons Eijkelkamp (raad van advies Royal Eijkelkamp) en Erika Diender (bestuursvoorzitter Quadraam). De kwartiermakers Dick Duimel (organisator), Arthur Schekermans (programmamanager) en Bart van Asperdt (lobbyist) gaan de Liemerse Ambassade verder vormgeven. Marga Kuipers ondersteunt het team als office manager en naar een ambassadeur wordt nog gezocht. Een speciale Raad van Advies gaat het bestuur van de Liemerse Ambassade gevraagd en ongevraagd van advies voorzien.

Samenwerking
De Liemerse Ambassade is een project- en netwerkorganisatie gebaseerd op samenwerking tussen de drie O’s. De Liemerse Ambassade richt zich op de vier sterke Liemerse sectoren vrijetijdseconomie, logistiek, agrarische economie en maakindustrie. Binnen deze sectoren wordt gestart met de drie programma’s economische vitaliteit en duurzaamheid, versterken human capital en profilering en acquisitie. De bestaande organisaties POA de Liemers, De Liemers Helemaal Goed en de Liemers Economische Raad krijgen een plek in de Liemerse Ambassade.
Inmiddels zijn er diverse concrete projecten waarmee wordt gestart: Liemers Perspectief in Zorg en Techniek, Techniekpact, de Liemers Economische Visie (LEV) en de Liemerse vlag. Arthur Schekermans: “Dit zijn coproducties met bijvoorbeeld de Provincie Gelderland, De Liemers Helemaal Goed (DLHG) en Regionaal Sociale Dienst (RSD) de Liemers. Ieder project wordt aangestuurd door een projectleider.”
De komende tijd zal het aantal projecten verder toenemen. Zo gaat de Liemerse Ambassade zich ook bezighouden met het ‘merk Liemers’ en de belangrijke rol van het water in dit gebied. En klimaatadaptatie staat ook op de agenda, waarbij wordt gekeken naar de gevolgen van klimaatverandering voor de Liemers.

Fotobijschriften

Het nieuwe bestuur van de Liemerse Ambassade. Vanaf links Belinda Elfrink, Rob Raaijman, Harry Ankoné, Erika Diender, Fons Eijkelkamp, Henk Dekker en Gemma Tiedink.

De nieuwe voorzitter knipt symbolisch het Liemerse lintje door.

De notaris neemt met het nieuwe bestuur de oprichtingsakte door. 

Foto’s Sjoerd Geurts

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!