Het Kerstfeest van de Timmerman een prachtig doe-boek voor december

3 Views

Geïllustreerd met vuur, zorgzame vader in de hoofdrol

Een prentenboek vol symboliek. Zonder woorden. Gebrande illustraties die uitnodigen tot een mooi gesprek met kind of kleinkind. Met ruimte om je eigen verhaal samen te schrijven. Zoekplaten met een vlinder en een hond die voor elkaar door het vuur gaan. En dan Jozef, de zorgzame vader die stress krijgt van al het kraambezoek. Dat is Het Kerstfeest van de Timmerman, een boek van vuurmeester André Bikker uit Doesburg.

“Dit is geen gewoon boek”, vertelt hij. “Het is een tijdscapsule die vroeger en nu met elkaar verbindt als je er samen uit vertelt. Je ziet bijvoorbeeld niet de herberg uit de oude kerstverhalen, maar de ‘Berlijnse muur’ met de wachttorens die tegenwoordig Bethlehem in tweeën snijdt. Zo komt een oud verhaal heel dichtbij. Met de bezorgdheid en de stress die veel vaders van nu zullen herkennen.” 

Nerven en noesten doen mee

Illustrator en vuurmeester André Bikker uit Doesburg brandde de afbeeldingen met vuur op gerecycled hout. “Dat is afkomstig van handelskisten uit China. De nerven en de bijzondere noesten mogen gewoon mee doen in het verhaal. Zo vormen noesten muzieknoten en het bijzondere fineer een engel.”

Eigen techniek met vuur

André Bikker ontwikkelde voor Het Kerstfeest van de Timmerman een eigen techniek: graVuur. Zijn passie voor verhalen, vaderschap, kinderen en Jezus komen samen in de 21 prenten. “Mijn droom is dat de kinderen van de wereld, niet gehinderd door taal, cultuur of geloof, de verhalen van de Timmerman gaan zien en horen. Verhalen vol van geloof, hoop en liefde. Gebrand in hout, getekend met vuur!”

Prentenboek 

Het Kerstfeest van de Timmerman is een uniek cadeauboek. Met een mooie harde kaft. Op elke pagina is ruimte voor eigen woorden en een eigen verhaal. Zo wordt dit boek een bijschrijf prentenboek dat generaties verbindt. Achterin staat het oorspronkelijke Bijbelverhaal in eigentijdse woorden.

ISBN/EAN:978-90-829516-1-5  | Afmeting: 25 cm x 25 cm | geheel in kleur | harde kaft | 56 pagina’s  | Prijs: € 14,95

De originele panelen van Het Kerstfeest van de Timmerman zijn 90 x 90 cm. Van het boek is ook een E-versie beschikbaar. Voor scholen en kerken zijn staffelkortingen mogelijk. Meer informatie via info@gravuur.nl Bestellen kan via www.gravuur.nl

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!