HOPE XXL opent nieuw kantoor in Duiven

35 Views

Op zondag 18 december is in het cultureel centrum De Ogtent in Duiven het nieuwe kantoor van jongerenorganisatie HOPE XXL geopend. De feestelijke plechtigheid werd verricht door oud-politicus en schrijver Jan Terlouw en wethouder Dominique van Dam.

HOPE XXL is opgericht in 2009 door Chris van de Ven en heeft als missie om het leven van iedere wereldburger, voor het eind van deze eeuw, op een acht te krijgen. Met de hulp van jongeren uit de hele wereld en vele prominenten en professoren heeft de organisatie een lijst met actiepunten samengesteld die ervoor moet zorgen dat haar missie slaagt. Deze lijst, genaamd de Liemers List, is in 2015 overhandigd aan de Verenigde Naties (VN) in New York. Een van de prominenten die HOPE XXL de afgelopen dertien jaar regelmatig heeft bijgestaan is Jan Terlouw. Vandaar dat ook hem is gevraagd het nieuwe kantoor officieel te openen.

Op dit moment voert HOPE XXL vele projecten uit om het geluk in en buiten de regio te vergroten. Een van die projecten is “De Podcast of HOPE’. In de podcast gaan presentatoren Cliff en Nick wekelijks in gesprek met BN’ers en “gelukscoaches” over het onderwerp geluk. Zo proberen ze de luisteraars, met tips en mooie verhalen, te inspireren voor meer geluk in hun eigen leven. De gloednieuwe opnamestudio van de podcast is eveneens gevestigd in het nieuwe kantoor van HOPE XXL. Ook het MDT-project “Jong Geleerd is Jong Gedaan” die de organisatie uitvoert in de Liemers, die zij tot “The Valley of Happiness” probeert te vormen, wordt vanuit het nieuwe kantoor gecoördineerd.

 

Fotograaf: Karin Berndsen

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!