Liemers loopt warm voor sfeervol ‘Dickens in de Liemers’

536 Views

Het Horsterpark in Duiven vormt ook dit jaar het decor voor ‘Dickens in de Liemers’. De tweede editie van de sfeervolle kerstmarkt met allerlei activiteiten daaromheen wordt gehouden op 9, 10 en 11 december.

Het Hosterpark verandert deze dagen in een nostalgisch Charles Dickens-decor. Dat gebeurt met hulp van de verstandelijk beperkte mensen, die werkzaam zijn in het Horsterpark, en een groot aantal vrijwilligers. In het Horsterpark worden overal optredens gegeven en hangt er een geur van punch, gepofte kastanjes, marshmallows, glühwein en brandend hout. Gezellige koormuziek, kerstliederen, vuurkorven en duizenden kleine lichtjes zorgen voor een sprookjesachtige sfeer. Terwijl straatmuzikanten spelen op hun viool, saxofoon en fluit loeren ondertussen echte roofvogels op hun prooi. Er lopen kastanjeverkopers, schoorsteenvegers en schoenpoetsers rond, maar ook deftige notabelen en kantoorklerken. Zwervers bedelen om geld, boefjes stelen, kinderen zingen, terwijl keurige dames en heren met hoge hoeden flaneren door de straten en diep buigen als de spectaculaire Dickensparade passeert.

 

Meer informatie is te vinden op onze internetsite www.dickensindeliemers.nl of op Facebook. Het evenement is vrij toegankelijk!!

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!