“Hulp dichtbij”. Kerstactie 2017 van Caritas Groessen

116 Views

In 2009 werd deze actie het voor het eerst tijdens de Kerstviering in de Andreaskerk gehouden. Vorig jaar voor het eerst als vervanging van de Kerstactie oude stijl: het bezorgen van attenties aan zieken en bejaarden in het dorp.
Met de vernieuwde actie hoopt Caritas Groessen mensen en gezinnen te bereiken die echt hulp nodig hebben.

Het gaat om de naaste medemens. Daarom heeft de actie als motto ‘Hulp dichtbij’. Huis aan huis wordt een formulier bezorgd, waarop men kan aangeven welke persoon of welk gezin iets extra’s kan gebruiken. Vorig jaar resulteerde dat in 20 meldingen. Ook dit jaar kunt u weer een verzoek indienen voor een persoon of gezin. Dit verzoek kan anoniem worden gedeponeerd in de brievenbus van de Andreasparochie (Dorpstraat 7) of worden ingediend per mail via caritasgroessen@outlook.com.
Het ‘extraatje’ bestaat uit een of meer bestedingsbonnen voor een supermarkt en wordt door Caritas op de betreffende adressen bezorgd rond de feestdagen. De actie wordt geheel anoniem behandeld.

Mensen die deze actie financieel willen ondersteunen kunnen dat doen middels een gift op bankrekening NL61 RABO 0315 4031 87  t.n.v. PCI Caritas Groessen

Foto: Ina Kotterman

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).