Huurders gemeentelijke panden Duiven drie maanden uitstel van betaling van huur

96 Views

De voorschriften en richtlijnen die nodig zijn om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben gevolgen voor de huurders van gemeentelijke panden. De impact van de maatregelen verschilt per huurder. In een aantal gevallen wordt momenteel geen gebruik gemaakt van de accommodatie. Dit geldt met name voor de binnensport en horeca. Voor een aantal huurders geldt dat zij tijdelijk minder of geen inkomsten hebben.

Omdat veel huurders van gemeentelijke panden per 13 maart geen gebruik meer kunnen maken van de gehuurde panden, geeft het college van burgemeester en wethouders drie maanden uitstel van betaling van de huur. Dit geldt van 13 maart tot 1 juli 2020.

Hiermee komt de gemeente alle gebruikers tegemoet in deze moeilijke periode en ze daarbij een hart onder de riem steken.

De VNG, Vereniging Sport en Gemeenten en NOC*NSF zijn in gesprek over een mogelijke compensatieregeling voor de sportsector. Zodra hierover meer bekend is wordt het beleid voor de sportsector verder uitgewerkt.

Op dit moment gaat het om uitstel van betaling en niet om kwijtschelding van de huur.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!