‘Ik wilde als kind al slager worden’

146 Views

Voor de rubriek De Liemers Werkt bezoeken we regelmatig een ondernemer of medewerker van een Liemers bedrijf.

 Naam?

“William Boekhorst. Ik woon in Westervoort en ben eigenaar van Slagerij Hetterschijt.”

Bedrijf?

“Ik wilde als kind al slager worden, maar ik was te jong voor de vakschool. Daarom heb ik eerst een kok-kelneropleiding gedaan, om daarna alsnog naar de slagersvakschool te gaan. Slagerij Hetterschijt was mijn derde leerstage. In 1988 heb ik het bedrijf overgenomen. Dit was mijn grote wens. Bij de voormalige eigenaar heb ik alle facetten van het vak kunnen leren: het vlees zelf bewerken, eigen worstmakerij, catering en maaltijden maken. Het contact met oud-eigenaren Joke en Willy Hetterschijt is er nog altijd. Slagerij Hetterschijt is bij koninklijke beschikking hofleverancier en bestaat inmiddels al 125 jaar.”

Vrije tijd?

“Mijn grootste hobby is draaien als deejay met mijn eigen Drive-in show. Met gezellige muziek probeer ik van familiefeesten en partijen een onvergetelijke avond te maken. Ik werk ook graag in de tuin en ben veel met computers bezig. Verder bekleed ik diverse bestuursfuncties, zoals bij Winkeliersvereniging De Wyborgh en Stichting Stimulatie Cultureel Westervoort.”

De Liemers?

“Ik ben hier geboren en woon er al vijftig jaar. De mentaliteit en kleinschaligheid van de Liemers past bij mij, net als de cultuur van ‘doe maar gewoon’. Ik houd van tradities in de dorpen en probeer die met het organiseren van diverse activiteiten te ondersteunen.”

Mooiste plekje?

“De Waaij in Westervoort. Je kunt heerlijk wandelen in de uiterwaarden.”

Lokaal werken?

“Leefbaarheid in de dorpen wordt bepaald door de inwoners. Als inwoners de plaatselijke winkeliers en bedrijven bezoeken, krijgen die een bestaansrecht. Dus besteed lokaal, dat is beter voor ons allemaal.”

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!