………. in september bruist het op Fort Pannerden!

92 Views

Open Monumentendag; in het weekend van 10 en 11 september bruist het op Fort Pannerden! Open Monumentendag, opening van een bijzondere expositie van Historamawereld én een Ode aan de Gelderse Poort door kunstenaars van het Kunst Collectief Gelderse Poort. Voor elk wat wils

Houd je van cultuur, natuur, geschiedenis? Op en rond Fort Pannerden is het allemaal te vinden! Het prachtige fort, dat net haar 150ste verjaardag heeft gevierd, heeft weer diverse extra’s voor de liefhebbers.

Open Monumentendag; Op zondag 11 september, open monumentendag, is het fort tegen een gereduceerd tarief te bezoeken! Voor 7,50 euro kan men deelnemen aan alle betaalde activiteiten. (Elements met toeslag). Met Museumkaart gratis entree.

Opening Expositie Historama Wereld: het verhaal van Fort Pannerden. Wij zijn bijzonder verheugd dat Historama Wereld op haar eigen unieke en verbeeldende manier het verhaal van Fort Pannerden vertelt! Op het Westelijk Binnenplein komen 10 vitrines te staan waar bevlogen modelbouwers ieder een stukje van de geschiedenis hebben uitgebeeld. Dit spreekt tot de verbeelding van jong tot oud! Rondom, tegen de dikke muren, komen prachtige panaroma foto’s te hangen, die gemaakt zijn vanaf het fort.

De officiële opening van de tentoonstelling is op zondag 10 september om 12.00 uur. De tentoonstelling is te zien tot half december. Deze expositie is vrij toegankelijk!

Voor meer info over Historama Wereld: zie onze website: www.fortpannerden.eu; en www.historamawereld.nl

Ode aan de Gelderse Poort

In het weekend van 10 en 11 september wordt de Kunst-en Cultuurroute van het Kunstcollectief Gelderse Poort georganiseerd op 80 locaties. Fort Pannerden is er een van!  Vera Kersten exposeert op ons Oostelijk Binnenplein een aantal van haar sluier schilderijen. Tevens demonstreert zij aan de bezoekers deze techniek.

Gerard Scholten, beeldhouwer, maakt beelden van hout, en zal dit weekend  laten zien hoe hij te werk gaat!

Op zaterdag 10 september om 16.00 uur maakt Marion Steur samen met de bezoekers portretgedichten. Ook deze activiteiten zijn vrij toegankelijk.

Voor meer informatie over deze kunstenaars en hun werk: www.fortpannerden.eu en www. kunstcollectiefgeldersepoort.nl. 

Tot ziens op Fort Pannerden!

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!